Recept: Gelei van Japanse sierkwee met steranijs

Japanse sierkwee is niet alleen een sierlijke struik in de tuin, hij is ook nog eens heel nuttig. De vruchten zijn namelijk ook nog eens erg lekker om dit gelei recept mee te maken! 

Ingrediënten
1 kg vruchten van Japanse sierkwee
1 l water
2 stuks steranijs
1 pakje Marmello
300 g suiker

Bereiding
Snijd de vruchten in stukken.
Doe ze in een grote pan en voeg water en steranijs toe.
Kook ze tot de vruchten zacht zijn en uit elkaar beginnen te vallen, ongeveer 45 minuten.
Doe een kaasdoek in een vergiet boven een pan en schenk de vruchten erin.
Bind de kaasdoek bij elkaar en hang die boven de pan.
Laat uitlekken, het liefst gedurende de nacht.
Knijp niet in het doek, want dan wordt de gelei troebel.
Meet het vocht, het zou ongeveer 750 ml moeten zijn.
Breng aan de kook en voeg dan de Marmello, vermengd met suiker, toe.
Kook gedurende 1 minuut en schenk dan in gesteriliseerde potjes.
Draai de potjes om en laat ze 10 minuten op de kop staan.
Deze gelei is minstens een jaar houdbaar.

Tip Om niet te veel suiker te gebruiken, kun je ook Marmello, een natuurlijke pectine in poedervorm gebruiken, die je vindt bij de natuurvoedingswinkel. Als je geen Marmello gebruikt, moet je meer suiker gebruiken (600 g suiker op 750 ml sap) en moet de gelei veel langer koken.

admin

Share
Published by
admin
Tags: Japans

Recent Posts

Waar het buitenleven naar binnen stroomt: koken met karakter

De dag begint met het geluid van vogels, dauw op het gras en het zachte…

5 dagen ago

Tulpen: alles wat je moet weten

Tulpen staan bekend als een van de symbolen van Nederland. Maar wist jij al dat…

3 weken ago

Realiseer een vol en groen gazon met deze tips

Het gazon is een plek die het hele jaar door intensief gebruikt wordt, en daarom…

3 weken ago

Duurzaam verwarmen met infrarood

Landelijk wonen is heerlijk en heeft veel charme, maar het zijn vaak oudere woningen. Die…

3 weken ago

Waarom een 4-seizoenen dekbed een slimme keuze is, zeker nu het zomer wordt

Dit artikel is geschreven in samenwerking met HEMA De overgang van koud naar warm weer…

3 weken ago

De bever: onze beste houthakker

De bever, ooit uitgestorven in Nederland, heeft dankzij herintroductieprogramma's zijn plek in onze natuur heroverd.…

3 weken ago