Een heerlijk fris, voedzaam en makkelijk recept met salie!
Dit recept is geschikt voor 2 personen
Ingrediënten Gegrilde kipfilet met salie
2 kleine kipfilets
2-3 el olijfolie
1 teentje knoflook
1 dl droge witte wijn
12 kleine blaadjes salie
1 citroen
½ tl tijm
zout en peper
Bereiding Gegrilde kipfilet met salie, knoflook en citroen
Verhit 1 el olijfolie in een pan met een dikke bodem en bak de kipfilets aan beide zijden mooi bruin.
Pers het teentje knoflook uit en voeg toe.
Rasp de schil van een halve citroen en voeg toe.
Snijd 4 salieblaadjes klein en voeg toe samen met de wijn, de tijm, peper en zout. Leg het deksel op de pan en laat 15-20 minuten garen.
Bak de overige salieblaadjes in de 1-2 el olijfolie knapperig en laat ze uitlekken op keukenpapier.
Leg de kipfilets op de voorverwarmde borden, garneer met de salieblaadjes en een partje citroen.
Tip: lekker met aardappelpuree en gestoomde broccoli!
Salie
Salie is een veelgebruikt keukenkruid dat het prima doet bij vleesgerechten en bij pasta. Ook in mediterrane tomatensauzen is salie een belangrijk ingrediënt. Gebruik het met mate want de smaak overheerst snel en niet iedereen kan dat waarderen. Salie wordt ook wel gebruikt om azijn en olie te aromatiseren.
Houd jij van het buitenleven met zijn frisse groen, bloemen en planten, en wil je…
Carports zijn in 2025 niet meer weg te denken uit vele Nederlandse tuinen. Houten carports…
Een strak gazon staat of valt met het juiste gereedschap. Toch raakt iedereen vroeg of…
Van donderdag 21 tot en met zondag 24 augustus is landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt in Beesd…
In juli en augustus bruist de natuur van het leven. Bloemen staan volop in bloei,…
Prijzen voor woonverzekeringen lopen flink uiteen, maar een lage premie hoeft niet te betekenen dat…