Recepten

Recept: gegrilde groenten

Gegrilde groenten zijn een goed idee om de oogst uit de je moestuin te verwerken! Ook is het lekker gezond. Dit receptje is goed voor 6 personen.

Ingrediënten
1 aubergine
1 courgette
250g groene asperges
2 gele paprikas
1 prei
250g kerstomaatjes
4 el olijfolie
1 el ba
1 el balsamicoazijn
6 el fijngesneden verse groene kruiden (peterselie, oregano, basilicum)
2 teentjes knoflook
zout en peper

Bereiding
Maak een marinade – doe dit van de olijfolie, balsamicoazijn, kruiden naar keuze, uitgeperste teentjes knoflook, zout en peper. Snij vervolgens de aubergine en courgette in plakken. Maak de paprika’s schoon en snij deze in partjes. Maak de prei schoon en snij hem in ringen. Snij vervolgens 3 cm van de onderkant van de asperges af. Voeg dan de groenten en de tomaatjes toe aan de marinade.

Roer vervolgens alle groenten door elkaar, doe dit met beleid want de topjes van de asperges zijn kwetsbaar en de preiringen mogen niet uit elkaar vallen. Laat de groenten 2 uur marineren in de koelkast.

Verhit daarna de barbecue of de grillpan. Rooster als laatste stap de groenten in porties gaar en smullen maar!

Tip: Je kunt de gegrilde groenten warm of koud serveren. Voel je vrij om met groenten te variëren. Uiteraard kan je dit receptje ook maken met groenten uit de supermarkt!

 

admin

Share
Published by
admin
Tags: bbq

Recent Posts

Waar het buitenleven naar binnen stroomt: koken met karakter

De dag begint met het geluid van vogels, dauw op het gras en het zachte…

5 dagen ago

Tulpen: alles wat je moet weten

Tulpen staan bekend als een van de symbolen van Nederland. Maar wist jij al dat…

3 weken ago

Realiseer een vol en groen gazon met deze tips

Het gazon is een plek die het hele jaar door intensief gebruikt wordt, en daarom…

3 weken ago

Duurzaam verwarmen met infrarood

Landelijk wonen is heerlijk en heeft veel charme, maar het zijn vaak oudere woningen. Die…

3 weken ago

Waarom een 4-seizoenen dekbed een slimme keuze is, zeker nu het zomer wordt

Dit artikel is geschreven in samenwerking met HEMA De overgang van koud naar warm weer…

3 weken ago

De bever: onze beste houthakker

De bever, ooit uitgestorven in Nederland, heeft dankzij herintroductieprogramma's zijn plek in onze natuur heroverd.…

3 weken ago