Al vroeg in de lente kun je in je tuin verrast worden door heerlijke aroma’s van kruiden. Wij vonden het de hoogste tijd om ze voor de keuken te ontdekken. Verwerk kruiden zoals peterselie en kervel eens in een kruidenomelet: lekker en gezond!
Voor 4 personen
Was de kruiden, schud ze goed droog en snijd de ene helft fijn en de andere helft grof.
Klop de eieren los met de room en de fijngehakte kruiden en breng op smaak met zout en peper.
Verhit een beetje olie en boter in een pan met antiaanbaklaag, schenk een kwart van het eimengsel erin, verdeel er een kwart van de grofgehakte kruiden over en laat het ei op een matig vuur in 3-4 minuten langzaam stollen.
Laat de omelet daarna voorzichtig op een groot bord glijden. Bak op dezelfde manier van de rest van het eimengsel nog 3 omeletten.
Strooi vlak voor het serveren wat versgemalen peper erover en garneer met 1 el zure room, wat verse kervel en gewassen cherrytomaatjes. Serveer de omeletten warm.
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Gaartijd: 15 minuten
Lees hier meer over de gezonde keukenklassieker peterselie.
Houd jij van het buitenleven met zijn frisse groen, bloemen en planten, en wil je…
Carports zijn in 2025 niet meer weg te denken uit vele Nederlandse tuinen. Houten carports…
Een strak gazon staat of valt met het juiste gereedschap. Toch raakt iedereen vroeg of…
Van donderdag 21 tot en met zondag 24 augustus is landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt in Beesd…
In juli en augustus bruist de natuur van het leven. Bloemen staan volop in bloei,…
Prijzen voor woonverzekeringen lopen flink uiteen, maar een lage premie hoeft niet te betekenen dat…