Ooit gehoord van cranberrystroop? Lekker op een pannenkoek én tussen een stroopwafel.
Ingrediënten cranberrystroop
250 g blanke stroop of agavesiroop
100 g kristalsuiker
70 ml water
30 g boter
200 g cranberry’s (vers of ingevroren)
2 g kaneelpoeder
Bereiding cranberrystroop
Smelt de stroop, kristalsuiker, het water en de boter in een pannetje totdat de suiker helemaal is opgelost.
Laat het vocht er wat uitkoken zodat de stroop dikker wordt en goudbruin.
Pureer de cranberry’s en voeg ze toe.
Laat wederom een beetje inkoken totdat het mengsel dik op de lepel blijft hangen. Voeg de kaneelpoeder toe en roer goed.
Laat de stroop afkoelen totdat deze lauwwarm is.
De cranberrystroop is vooral erg lekker tussen Terschellinger Cranberrystroopwafels.
Smaakt het naar meer?
Dit recept is speciaal voor Landidee geselecteerd door de auteurs van het boek De wereld van de stroopwafel. Het beroemde koekje waaraan je blijft plakken! van Lineke Eerdmans en Ulrike Schmidt. Het boek kost € 17,95 en is verkrijgbaar via http://www.uitgeverij-lineke-eerdmans.nl/webshop/boeken/de-wereld-van-de-stroopwafel en bij alle (online) boekhandels.
Houd jij van het buitenleven met zijn frisse groen, bloemen en planten, en wil je…
Carports zijn in 2025 niet meer weg te denken uit vele Nederlandse tuinen. Houten carports…
Een strak gazon staat of valt met het juiste gereedschap. Toch raakt iedereen vroeg of…
Van donderdag 21 tot en met zondag 24 augustus is landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt in Beesd…
In juli en augustus bruist de natuur van het leven. Bloemen staan volop in bloei,…
Prijzen voor woonverzekeringen lopen flink uiteen, maar een lage premie hoeft niet te betekenen dat…