Recept cranberrystroop

Ooit gehoord van cranberrystroop? Lekker op een pannenkoek én tussen een stroopwafel. 

Ingrediënten cranberrystroop
250 g blanke stroop of agavesiroop
100 g kristalsuiker
70 ml water
30 g boter
200 g cranberry’s (vers of ingevroren)
2 g kaneelpoeder

Bereiding cranberrystroop
Smelt de stroop, kristalsuiker, het water en de boter in een pannetje totdat de suiker helemaal is opgelost.
Laat het vocht er wat uitkoken zodat de stroop dikker wordt en goudbruin.
Pureer de cranberry’s en voeg ze toe.
Laat wederom een beetje inkoken totdat het mengsel dik op de lepel blijft hangen. Voeg de kaneelpoeder toe en roer goed.
Laat de stroop afkoelen totdat deze lauwwarm is.

De cranberrystroop is vooral erg lekker tussen Terschellinger Cranberrystroopwafels.

Smaakt het naar meer?
Dit recept is speciaal voor Landidee geselecteerd door de auteurs van het boek De wereld van de stroopwafel. Het beroemde koekje waaraan je blijft plakken! van Lineke Eerdmans en Ulrike Schmidt. Het boek kost € 17,95 en is verkrijgbaar via http://www.uitgeverij-lineke-eerdmans.nl/webshop/boeken/de-wereld-van-de-stroopwafel en bij alle (online) boekhandels.

admin

Share
Published by
admin
Tags: fruit

Recent Posts

Landelijk interieur: hier kun je aan denken

Landelijk wonen kent zijn charmes. Denk aan de rust, ruimte en natuur wat veel mensen…

1 maand ago

Grutto: Sierlijke steltloper

De grutto is een beschermde inheemse vogel die helaas snel verdwijnt. Deze vogel is niet…

1 maand ago

Verwen haar extra goed met Moederdag

Zondag 11 mei is het Moederdag! Heb jij al bedacht wat je haar gaat geven?…

1 maand ago

Beleef de natuur in mei

In mei legt iedere vogel een ei, zo luidt het gezegde. De meeste trekvogels zijn…

1 maand ago

De tuin in mei: 5 planten die nu bloeien

Vogels zijn druk in de weer, bloemen openen hun knoppen en de eerste, echt warme…

2 maanden ago

Zelf ijsjes maken

IJsjes eten is altijd een feest! Vooral als het buiten lekker warm is. Zelf ijsjes…

2 maanden ago