Eind juni kun je de eerste courgettes oogsten. Maak van je oogst deze heerlijke courgettesoep, makkelijk, lekker én gezond!
Dit recept is geschikt voor 4 personen
Ingrediënten
2 courgettes
1 ui
teentje knoflook
2 el boter of olijfolie
700 ml kraanwater
2 groentebouillontabletten
100 g roomkaas
zout en peper naar smaak
Bereiding courgettesoep
Was de courgettes en snijd ze in blokjes.
Pel en snipper de ui en snijd de knoflook klein.
Verhit de boter of olijfolie in een soeppan en fruit de ui.
Voeg de knoflook en de courgette toe en bak het mengsel al roerend 3 minuten.
Voeg het water toe en verkruimel de tabletten erboven.
Breng aan de kook en laat circa 10 minuten doorkoken.
Pureer de soep met een staafmixer fijn.
Voeg naar smaak zout, peper en eventueel wat kruiden toe.
Verwarm de soep nogmaals kort (2 minuten). Roer de roomkaas door de soep.
Tip: voeg wat snippers gerookte zalm toe.
Op een koele en donkere plaats blijven courgettes tot vijf dagen vers. Lees hier meer handige oogsttips.
Landelijk wonen kent zijn charmes. Denk aan de rust, ruimte en natuur wat veel mensen…
De grutto is een beschermde inheemse vogel die helaas snel verdwijnt. Deze vogel is niet…
Zondag 11 mei is het Moederdag! Heb jij al bedacht wat je haar gaat geven?…
In mei legt iedere vogel een ei, zo luidt het gezegde. De meeste trekvogels zijn…
Vogels zijn druk in de weer, bloemen openen hun knoppen en de eerste, echt warme…
IJsjes eten is altijd een feest! Vooral als het buiten lekker warm is. Zelf ijsjes…