Recepten

Recept chrysanten cheesecake

Chrysanten zijn niet alleen mooi, ze zijn ook nog eens heel lekker. Probeer deze feestelijke chrysanten cheesecake van mooiwatbloemendoen.nl, maar eens! 

Ingrediënten chrysanten cheesecake
400 gram volle roomkaas
35 gram gezeefde bloem
150 ml. bio room
Snufje zout
150 gram witte fairtrade chocolade fijngehakt
75 gram boter
Schil/sap van 2 bio citroenen
½ rol digestive biscuitjes in fijne kruimels/poeder
2 vanillestokjes (uitgeschraapt)
3 eetlepels gedroogde chrysant*
3 vrije uitloopeieren
Verste Garland chrysanten* bloemblaadjes (±40)
60 gram suiker

Bereiding chrysanten cheesecake
Maal de koekjes fijn in de keukenmachine en meng met de gesmolten boter tot er een soort plakkerig ‘zand’ ontstaat.
Verfrommel een stuk bakpapier en spreid het mengsel uit in een ronde springvorm.
Verdeel het over de bodem en druk gelijkmatig en heel stevig aan.
Verwarm de room (niet koken) in een pannetje met de gedroogde chrysanten en laat minimaal 1 kwartier trekken.
Proef of de bloemen op smaak zijn.
Zeef de room en doe dit terug in de pan.
Verwarm opnieuw zachtjes met de witte chocolade erbij tot het gesmolten en egaal is.
Klop de eieren met de suiker, uitgeschraapte vanille, citroensap en rasp en snuf zout met een mixer tot luchtig. – Voeg dan de roomkaas toe en meng goed. Voeg vervolgens het witte chocolademengsel toe en de verse bloemblaadjes. – Verdeel het mengsel gelijkmatig over de springvorm met de bodem. – Bak de cheesecake in een voorverwarmde oven van 150 graden ongeveer 45 minuten (en nog 10 minuutjes extra als het midden nog niet stevig is). – Garneer de cheesecake als deze is afgekoeld met extra verse bloemblaadjes en snijd met een warm schoon mes strakke punten.

* Gedroogde eetbare chrysanten zijn het beste te verkrijgen in september bij de Chinese toko.
LET OP Check bij het verkooppunt altijd of het eetbare chrysanten.

 

 

admin

Share
Published by
admin
Tags: bakken

Recent Posts

Waar het buitenleven naar binnen stroomt: koken met karakter

De dag begint met het geluid van vogels, dauw op het gras en het zachte…

5 dagen ago

Tulpen: alles wat je moet weten

Tulpen staan bekend als een van de symbolen van Nederland. Maar wist jij al dat…

3 weken ago

Realiseer een vol en groen gazon met deze tips

Het gazon is een plek die het hele jaar door intensief gebruikt wordt, en daarom…

3 weken ago

Duurzaam verwarmen met infrarood

Landelijk wonen is heerlijk en heeft veel charme, maar het zijn vaak oudere woningen. Die…

3 weken ago

Waarom een 4-seizoenen dekbed een slimme keuze is, zeker nu het zomer wordt

Dit artikel is geschreven in samenwerking met HEMA De overgang van koud naar warm weer…

3 weken ago

De bever: onze beste houthakker

De bever, ooit uitgestorven in Nederland, heeft dankzij herintroductieprogramma's zijn plek in onze natuur heroverd.…

3 weken ago