Chili con carne kun je op smaak brengen met allerlei kruiden, probeer ook eens een keer koriander! Dit recept is geschikt voor 4 personen.
Ingrediënten Chili con carne
olijfolie
400 g rundergehakt
2 uien (gesnipperd)
2 teentjes knoflook (fijngehakt)
½ tl chilipoeder
1 tl gemalen komijn
1 tl kaneel
2 paprika’s
1 winterwortel
1 blik tomaten
100 g zongedroogde tomaatjes op olie
1 blik kidneybonen
1 tl paprikapoeder
1 bouillonblokje (rundvlees)
½ bosje koriander, alleen het blad
Bereiding Chili con carne
Verhit een scheut olijfolie en een scheutje olie uit het potje tomaten in een diepe braadpan met een dikke bodem.
Bak het gehakt rul.
Voeg ui en knoflook toe en bak glazig.
Voeg komijn, kaneel en chilipoeder toe en bak even mee.
Snijd wortel en paprika’s in stukjes en bak ook even mee.
Voeg het blik tomaten toe en maak de tomaten kleiner met een houten lepel.
Snijd de zongedroogde tomaten in stukjes en voeg ook toe.
Roer het paprikapoeder erdoor en verkruimel een bouillonblokje boven de pan.
Voeg 400 ml water toe en roer goed door.
Laat met een deksel op de pan ongeveer een half uur zachtjes doorkoken.
Roer af en toe door en zorg dat het gerecht niet aanbrandt.
Stort de kidneybonen in een zeef en spoel ze goed af onder de stromende kraan. Voeg toe aan het gerecht en laat nog een minuut of tien mee sudderen.
Breng indien nodig het gerecht verder op smaak met zout en peper en garneer met de korianderblaadjes.
Serveer de chili eventueel met een dot zure room of dikke yoghurt, strooi er wat geraspte cheddar kaas over of geef er wat tortillachips bij.
Chili con carne smaakt heerlijk met witte rijst.
Landelijk wonen kent zijn charmes. Denk aan de rust, ruimte en natuur wat veel mensen…
De grutto is een beschermde inheemse vogel die helaas snel verdwijnt. Deze vogel is niet…
Zondag 11 mei is het Moederdag! Heb jij al bedacht wat je haar gaat geven?…
In mei legt iedere vogel een ei, zo luidt het gezegde. De meeste trekvogels zijn…
Vogels zijn druk in de weer, bloemen openen hun knoppen en de eerste, echt warme…
IJsjes eten is altijd een feest! Vooral als het buiten lekker warm is. Zelf ijsjes…