Categories: HoofdgerechtRecepten

Recept Chili con carne

Chili con carne kun je op smaak brengen met allerlei kruiden, probeer ook eens een keer koriander! Dit recept is geschikt  voor 4 personen.

Ingrediënten Chili con carne
olijfolie
400 g rundergehakt
2 uien (gesnipperd)
2 teentjes knoflook (fijngehakt)
½ tl chilipoeder
1 tl gemalen komijn
1 tl kaneel
2 paprika’s
1 winterwortel
1 blik tomaten
100 g zongedroogde tomaatjes op olie
1 blik kidneybonen
1 tl paprikapoeder
1 bouillonblokje (rundvlees)
½ bosje koriander, alleen het blad

Bereiding Chili con carne
Verhit een scheut olijfolie en een scheutje olie uit het potje tomaten in een diepe braadpan met een dikke bodem.
Bak het gehakt rul.
Voeg ui  en knoflook toe en bak glazig.
Voeg komijn, kaneel en chilipoeder toe en bak even mee.
Snijd wortel en paprika’s in stukjes en bak ook even mee.
Voeg het blik tomaten toe en maak de tomaten kleiner met een houten lepel.
Snijd de zongedroogde tomaten in stukjes en voeg ook toe.
Roer het paprikapoeder erdoor en verkruimel een bouillonblokje boven de pan.
Voeg 400 ml water toe en roer goed door.
Laat met een deksel op de pan ongeveer een half uur zachtjes doorkoken.
Roer af en toe door en zorg dat het gerecht niet aanbrandt.
Stort de kidneybonen in een zeef en spoel ze goed af onder de stromende kraan. Voeg toe aan het gerecht en laat nog een minuut of tien mee sudderen.
Breng indien nodig het gerecht verder op smaak met zout en peper en garneer met de korianderblaadjes.
Serveer de chili eventueel met een dot zure room of dikke yoghurt, strooi er wat geraspte cheddar kaas over of geef er wat tortillachips bij.

Chili con carne smaakt heerlijk met witte rijst.

admin

Share
Published by
admin
Tags: Mexicaans

Recent Posts

Waar het buitenleven naar binnen stroomt: koken met karakter

De dag begint met het geluid van vogels, dauw op het gras en het zachte…

5 dagen ago

Tulpen: alles wat je moet weten

Tulpen staan bekend als een van de symbolen van Nederland. Maar wist jij al dat…

3 weken ago

Realiseer een vol en groen gazon met deze tips

Het gazon is een plek die het hele jaar door intensief gebruikt wordt, en daarom…

3 weken ago

Duurzaam verwarmen met infrarood

Landelijk wonen is heerlijk en heeft veel charme, maar het zijn vaak oudere woningen. Die…

3 weken ago

Waarom een 4-seizoenen dekbed een slimme keuze is, zeker nu het zomer wordt

Dit artikel is geschreven in samenwerking met HEMA De overgang van koud naar warm weer…

3 weken ago

De bever: onze beste houthakker

De bever, ooit uitgestorven in Nederland, heeft dankzij herintroductieprogramma's zijn plek in onze natuur heroverd.…

3 weken ago