Categories: ReceptenTaart & Cake

Recept bramen-kwarktaart

Zin in een heerlijke en makkelijk te maken taart? Kies voor deze bramen-kwarktaart. Dit recept is voor 1 springvorm (circa 26 cm Ø).

Ingrediënten

  • 250 g koekjes
  • 100 g zachte boter
  • 8 gelatineblaadjes
  • 400 g bramen  of 200 g bramen en een potje bramenjam
  • 100 g slagroom
  • 800 g magere kwark
  • 100 g suiker
  • ½ tl sinaasappelrasp
  • 2 el vanillesuiker
  • 2-3 el sinaasappelsap
  • muntblaadjes (naar wens)

Bereiding bramen-kwarktaart

Bekleed de springvorm met bakpapier.
Doe de koekjes (kies koekjes die je lekker vindt) in een vershoudzakje en rol ze met een deegroller tot kruimels.
Meng de kruimels met de zachte boter.
Verdeel het mengsel over de bodem van de springvorm en druk het plat.
Zet de vorm in de koelkast.
Week de gelatineblaadjes in koud water.

Spoel de bramen af en dep ze droog.
Klop de slagroom stijf.
Meng de kwark met de suiker, sinaasappelrasp en vanillesuiker.
Druk de gelatineblaadjes uit en laat ze in een kleine pan met sinaasappelsap smelten.
Roer hier 2-3 el van het kwarkmengsel door en verwerk dit vervolgens snel door de rest van het kwarkmengsel.
Schep de slagroom en de helft van de bramen door de massa en verdeel het mengsel over de taartbodem.
Strijk het glad en laat het minstens 3 uur in de koelkast opstijven.

Verwijder voorzichtig de ring van de springvorm.
Leg de bramen-kwarktaart op een taartplateau, versier hem met de rest van de bramen en naar wens met muntblaadjes en dien op.

Informatie bramenplant

De bloei van een bramenplant is van mei tot september en vanaf augustus komen de vruchten aan de plant. De bestuiving vind plaats doordat insecten van plant tot plant vliegen. Vooral bijen en hommels zijn verantwoordelijk voor de bestuiving van de bramenplant.

Nog meer bramen over? Maak er bramenjam van!

Wil je zelf bramen in de tuin? Bekijk hier handige tips. 

admin

View Comments

  • Dit recept klopt niet
    Op de foto is het kwark niet vermengd met de bramen, maar ligt het eronder

Share
Published by
admin
Tags: bakkenfruit

Recent Posts

Waar het buitenleven naar binnen stroomt: koken met karakter

De dag begint met het geluid van vogels, dauw op het gras en het zachte…

6 dagen ago

Tulpen: alles wat je moet weten

Tulpen staan bekend als een van de symbolen van Nederland. Maar wist jij al dat…

3 weken ago

Realiseer een vol en groen gazon met deze tips

Het gazon is een plek die het hele jaar door intensief gebruikt wordt, en daarom…

3 weken ago

Duurzaam verwarmen met infrarood

Landelijk wonen is heerlijk en heeft veel charme, maar het zijn vaak oudere woningen. Die…

3 weken ago

Waarom een 4-seizoenen dekbed een slimme keuze is, zeker nu het zomer wordt

Dit artikel is geschreven in samenwerking met HEMA De overgang van koud naar warm weer…

3 weken ago

De bever: onze beste houthakker

De bever, ooit uitgestorven in Nederland, heeft dankzij herintroductieprogramma's zijn plek in onze natuur heroverd.…

3 weken ago