Strooigoed is natuurlijk een vereiste wanneer Sinterklaas in het land is. Waag je er eens aan om wat van deze lekkernijen zelf te maken. Bijvoorbeeld dit recept van Anne-Marij de Koning voor heerlijke zachte borstplaat, dat smelt in je mond. Lees hier hoe deze suikerbom wordt gemaakt en maak het extra speciaal met bloemblaadjes. Breng de borstplaat op smaak met noten, sinaasappelbloesem of citroenrasp.
voor 25 tot 30 stuks
Leg het borstplaatmalletje op een plaat met bakpapier.
Strooi in elk rondje wat gedroogde bloemblaadjes.
Doe de suiker met de slagroom (en eventueel een smaakmaker) in een steelpan en verhit tot 115˚C. Meet dit met een suikerthermometer.
Haal de pan van het vuur en voeg de boter toe. Blijf roeren tot het mengsel indikt. Vul de malletjes met de borstplaat en laat het ongeveer een uur uitharden in de koelkast.
Bereidingstijd: 20 minuten
Wachttijd: 1 uur
Boek Strooigoed
Auteur Anne-Marij de Koning
Prijs € 9,95
ISBN 978 94 614 3179 0
Uitgeverij Goodcook
Website www.goodcook.nl
Landelijk wonen kent zijn charmes. Denk aan de rust, ruimte en natuur wat veel mensen…
De grutto is een beschermde inheemse vogel die helaas snel verdwijnt. Deze vogel is niet…
Zondag 11 mei is het Moederdag! Heb jij al bedacht wat je haar gaat geven?…
In mei legt iedere vogel een ei, zo luidt het gezegde. De meeste trekvogels zijn…
Vogels zijn druk in de weer, bloemen openen hun knoppen en de eerste, echt warme…
IJsjes eten is altijd een feest! Vooral als het buiten lekker warm is. Zelf ijsjes…