Categories: HoofdgerechtRecepten

Recept aubergine-pizza’s

Maak gegrilde aubergines nog lekkerder door er een soort pizzaatjes van te maken! Lekker én binnen een halfuurtje op tafel.

Dit recept is geschikt voor circa 8 aubergine-pizza’s

Ingrediënten aubergine-pizza’s
1 à 2 aubergines
1 bol mozzarella
2 grote tomaten en een handje cherrytomaatjes
1 blikje tomatenpuree
verse basilicum
olijfolie
zout en peper naar smaak
eventueel 1 tl oregano

Bereiding aubergine-pizza’s
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Snijd de aubergine in plakken van ongeveer 1 cm dik.
Bekleed de bakplaat met bakpapier en leg de plakken aubergine erop.
Besprenkel de aubergines met wat olijfolie en een snufje zout.
Zet de bakplaat met aubergine in de voorverwarmde oven en laat 10 minuten garen.
Snijd ondertussen de mozzarella in dunne plakjes.
Was de tomaten en snijd de grote in kwarten.
Lepel de tomatenpuree in een bakje en breng eventueel op smaak met wat peper en oregano.
Haal de bakplaat uit de oven.
Smeer de aubergines in met een beetje tomatenpuree.
Leg er wat stukjes tomaat op en verdeel de plakjes mozzarella over de aubergines.
Zet de aubergine-pizzaatjes vervolgens weer 10 minuutjes in de oven op 180 graden.
Spoel de blaadjes basilicum even af onder de kraan en snijd ze fijn. Verdeel ze vervolgens over de pizza’s.

admin

View Comments

  • Lekker gezond! ga het zeker proberen, alleen hebben we mini aubergines,ze worden dan wel klein denk.

Share
Published by
admin

Recent Posts

Waar het buitenleven naar binnen stroomt: koken met karakter

De dag begint met het geluid van vogels, dauw op het gras en het zachte…

5 dagen ago

Tulpen: alles wat je moet weten

Tulpen staan bekend als een van de symbolen van Nederland. Maar wist jij al dat…

3 weken ago

Realiseer een vol en groen gazon met deze tips

Het gazon is een plek die het hele jaar door intensief gebruikt wordt, en daarom…

3 weken ago

Duurzaam verwarmen met infrarood

Landelijk wonen is heerlijk en heeft veel charme, maar het zijn vaak oudere woningen. Die…

3 weken ago

Waarom een 4-seizoenen dekbed een slimme keuze is, zeker nu het zomer wordt

Dit artikel is geschreven in samenwerking met HEMA De overgang van koud naar warm weer…

3 weken ago

De bever: onze beste houthakker

De bever, ooit uitgestorven in Nederland, heeft dankzij herintroductieprogramma's zijn plek in onze natuur heroverd.…

3 weken ago