Maak gegrilde aubergines nog lekkerder door er een soort pizzaatjes van te maken! Lekker én binnen een halfuurtje op tafel.
Dit recept is geschikt voor circa 8 aubergine-pizza’s
Ingrediënten aubergine-pizza’s
1 à 2 aubergines
1 bol mozzarella
2 grote tomaten en een handje cherrytomaatjes
1 blikje tomatenpuree
verse basilicum
olijfolie
zout en peper naar smaak
eventueel 1 tl oregano
Bereiding aubergine-pizza’s
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Snijd de aubergine in plakken van ongeveer 1 cm dik.
Bekleed de bakplaat met bakpapier en leg de plakken aubergine erop.
Besprenkel de aubergines met wat olijfolie en een snufje zout.
Zet de bakplaat met aubergine in de voorverwarmde oven en laat 10 minuten garen.
Snijd ondertussen de mozzarella in dunne plakjes.
Was de tomaten en snijd de grote in kwarten.
Lepel de tomatenpuree in een bakje en breng eventueel op smaak met wat peper en oregano.
Haal de bakplaat uit de oven.
Smeer de aubergines in met een beetje tomatenpuree.
Leg er wat stukjes tomaat op en verdeel de plakjes mozzarella over de aubergines.
Zet de aubergine-pizzaatjes vervolgens weer 10 minuutjes in de oven op 180 graden.
Spoel de blaadjes basilicum even af onder de kraan en snijd ze fijn. Verdeel ze vervolgens over de pizza’s.
De dag begint met het geluid van vogels, dauw op het gras en het zachte…
Tulpen staan bekend als een van de symbolen van Nederland. Maar wist jij al dat…
Het gazon is een plek die het hele jaar door intensief gebruikt wordt, en daarom…
Landelijk wonen is heerlijk en heeft veel charme, maar het zijn vaak oudere woningen. Die…
Dit artikel is geschreven in samenwerking met HEMA De overgang van koud naar warm weer…
De bever, ooit uitgestorven in Nederland, heeft dankzij herintroductieprogramma's zijn plek in onze natuur heroverd.…
View Comments
Lekker gezond! ga het zeker proberen, alleen hebben we mini aubergines,ze worden dan wel klein denk.