Categories: HoofdgerechtRecepten

Recept appelchutney

Zoete appel met hartig en zuur, en dat alles in één potje: dat is deze heerlijke appelchutney!

Ingrediënten (voor ruim 2 l)

500 g appels
500 g uien
300 g tomaten

Bereiding appelchutney

Schil de appels, maak de tomaten en uien schoon en snijd alles vervolgens in kleine blokjes.
Doe alles samen met een goede handvol rozijnen (of zoveel als je lekker vindt) in de pan.
Voeg daarna 2 tl zout, 2 tl mosterd, 400-500 g suiker (naar smaak) en 0,5 l azijn toe.
Laat het geheel dan 20 minuten pruttelen, zonder deksel op de pan.
Schep de chutney in weckpotten en laat deze dan goed afkoelen.

Bewaren?

Bewaar de chutney koel en donker. Dan is deze ongeveer 3-6 maanden houdbaar.

Nog meer heerlijke recepten kun je hier vinden. Van een lekker ontbijt tot een eenvoudig te bereiden lunch en van diner tot verrassende snacks. Deze chutney is nog lekkerder met appels uit eigen tuin, verser kan niet. Wil jij of heb je een appelboom in de tuin? Lees hier hoe je deze het best kunt snoeien.

admin

Share
Published by
admin
Tags: appel

Recent Posts

Landelijk interieur: hier kun je aan denken

Landelijk wonen kent zijn charmes. Denk aan de rust, ruimte en natuur wat veel mensen…

1 maand ago

Grutto: Sierlijke steltloper

De grutto is een beschermde inheemse vogel die helaas snel verdwijnt. Deze vogel is niet…

1 maand ago

Verwen haar extra goed met Moederdag

Zondag 11 mei is het Moederdag! Heb jij al bedacht wat je haar gaat geven?…

1 maand ago

Beleef de natuur in mei

In mei legt iedere vogel een ei, zo luidt het gezegde. De meeste trekvogels zijn…

1 maand ago

De tuin in mei: 5 planten die nu bloeien

Vogels zijn druk in de weer, bloemen openen hun knoppen en de eerste, echt warme…

2 maanden ago

Zelf ijsjes maken

IJsjes eten is altijd een feest! Vooral als het buiten lekker warm is. Zelf ijsjes…

2 maanden ago