Recepten

Recept advocaat bokkenpootjestaart

Wil jij een heerlijke taart die je zo gemaakt hebt? Probeer dan deze advocaat bokkenpootjestaart! Hij ziet er niet alleen mooi uit, hij smaakt ook nog eens heerlijk.

Je kunt voor de  bodem een kant- en klare biscuitbodem kopen, maar hem zelf maken is natuurlijk veel lekkerder:

Ingrediënten voor de bodem

  • 2 eieren
  • 60 gr suiker
  • 1 zakje (8 gr) vanillesuiker
  • snufje zout
  • 40 gr bloem
  • 20 gr maizena

Zo maak je de bodem voor de advocaat bokkenpootjestaart

1 Verwarm de oven voor op 200 graden. Besmeer de vorm met boter (bestuif eventueel met wat extra bloem).

2 Splits de eieren, klop de dooiers met de suiker en het zout luchtig.

3 Zeef de bloem en de maïzena en roer deze door de eierdooiermassa. Klop de eiwitten stijf.

4 Leg het dooiermengsel op het stijfgeslagen eiwit en schep alles voorzichtig door elkaar heen. Doe het mengsel in de bakvorm.

5 Bak de biscuitbodem in een voorverwarmde oven ( 200 graden) in 20 minuten lichtbruin. Haal de bodem uit de vorm en laat deze uitdampen en koud worden.

Ingrediënten voor de vulling

  • Circa 200 gr bokkenpootjes
  • 400 ml slagroom
  • 2 el suiker
  • 2 scheutjes advocaat of tokkelroom
  • Eventueel een zakje klopfix

Voorbereiding:  Zet de beslagkom voordat je begint even vijf minuten in de koelkast. Laat ook de slagroom in de koelkast staan totdat je hem gaat kloppen. Wanneer de slagroom opwarmt wordt het vet in de slagroom te zacht en zou je hem nooit stijf kunnen kloppen.

Bereiding advocaat-bokkenpootjestaart

1 Verkruimel een half pak bokkenpootjes en verspreid deze kruimels over de bodem.

2 Doe de slagroom met de suiker en eventueel een zakje klopfix in een schone koude kom. Klop de slagroom op de hoogste stand met een slagroomklopper, keukenmachine of handmixer. Stop af en toe even om te kijken hoe dik de slagroom is. Als de slagroom een luchtige en romige massa vormt is het goed.

3 Doe er een scheutje advocaat door naar smaak en roer het met een spatel of lepel door de slagroom.

4 Schenk de romige massa van slagroom en advocaat over de met bokkenpootjes bedekte bodem.

5 Verkruimel de andere helft van het pak bokkenpootjes over de taart. 5 Snijd de overige bokkenpootjes voorzichtig door tweeën voor de garnering van de taart. Eventueel kun je de overgebleven bokkenpootjes ook verkruimelen en er overheen strooien. Of natuurlijk gewoon lekker zo opeten.

6 Als finishing touch schenk je de advocaat over de taart.  Et voilà, je heerlijke advocaat bokkenpootjestaart is klaar om opgediend te worden.

Eet smakelijk!

Zin in nog meer taart? Bekijk dan ook deze recepten.

 

admin

Share
Published by
admin
Tags: bakken

Recent Posts

Waar het buitenleven naar binnen stroomt: koken met karakter

De dag begint met het geluid van vogels, dauw op het gras en het zachte…

5 dagen ago

Tulpen: alles wat je moet weten

Tulpen staan bekend als een van de symbolen van Nederland. Maar wist jij al dat…

3 weken ago

Realiseer een vol en groen gazon met deze tips

Het gazon is een plek die het hele jaar door intensief gebruikt wordt, en daarom…

3 weken ago

Duurzaam verwarmen met infrarood

Landelijk wonen is heerlijk en heeft veel charme, maar het zijn vaak oudere woningen. Die…

3 weken ago

Waarom een 4-seizoenen dekbed een slimme keuze is, zeker nu het zomer wordt

Dit artikel is geschreven in samenwerking met HEMA De overgang van koud naar warm weer…

3 weken ago

De bever: onze beste houthakker

De bever, ooit uitgestorven in Nederland, heeft dankzij herintroductieprogramma's zijn plek in onze natuur heroverd.…

3 weken ago