Broccoli is een geliefde groente in onze keuken. Gelukkig maar, want het is tevens een gezonde groente waar je bovendien alle kanten mee op kunt. Je kunt er bijvoorbeeld deze lekkere quiche mee maken. Bon appetit!
Voor 1 quiche (ca. 25 cm)
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Baktijd: 45 minuten
Wil je de quiche maken met broccoli uit je eigen tuin? Dan hebben we nog tips voor het kweken van deze groente.
Zo maak je het deeg:
Splits 1 ei en kneed een deeg van de bloem, 1 tl zout, de gehakte peterselie, boter, water en de eidooier.
Verpak het deeg in folie en zet het circa 30 minuten koud weg.
Was ondertussen de broccoli, verdeel hem in roosjes en kook ze in circa 5 minuten beetgaar.
Giet de broccoli af en vang 100 ml van het kookvocht op.
Rol het deeg uit en doe het in een met bakpapier beklede bakvorm.
En zo maak je de vulling met voor de quiche met broccoli en zalm:
Meng de kwark met de 2 overgebleven eieren, het resterende eiwit, de melk, 100 ml broccoli-kookvocht, de groentebouillon en dille.
Breng de vulling op smaak met zout en peper, verdeel de broccoli over het deeg en giet het kwark-ei-melkmengsel erover. Leg tot slot de in reepjes gesneden gerookte zalm erop.
Bak de quiche circa 45 minuten in de op 200 graden voorverwarmde oven.
Neem de quiche uit de vorm en serveer direct. Je kunt hem bijvoorbeeld serveren op een taartplateau met een lekkere salade erbij.
Landelijk wonen kent zijn charmes. Denk aan de rust, ruimte en natuur wat veel mensen…
De grutto is een beschermde inheemse vogel die helaas snel verdwijnt. Deze vogel is niet…
Zondag 11 mei is het Moederdag! Heb jij al bedacht wat je haar gaat geven?…
In mei legt iedere vogel een ei, zo luidt het gezegde. De meeste trekvogels zijn…
Vogels zijn druk in de weer, bloemen openen hun knoppen en de eerste, echt warme…
IJsjes eten is altijd een feest! Vooral als het buiten lekker warm is. Zelf ijsjes…