Recepten

Bon appetit met deze quiche met broccoli en zalm

Broccoli is een geliefde groente in onze keuken. Gelukkig maar, want het is tevens een gezonde groente waar je bovendien alle kanten mee op kunt. Je kunt er bijvoorbeeld deze lekkere quiche mee maken. Bon appetit!

Voor 1 quiche (ca. 25 cm)

Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Baktijd: 45 minuten

Ingrediënten voor quiche met broccoli 

  • 3 eieren
  • 240 g bloem
  • 90 g boter of margarine
  • 6 el water
  • 1 el peterselie
  • zout

Voor de vulling

  • 1 broccoli
  • 300 g magere kwark
  • 125 ml melk
  • 120 g gerookte zalm
  • 2 el dille
  • 2 el groentebouillon
  • peper

Wil je de quiche maken met broccoli uit je eigen tuin? Dan hebben we nog tips voor het kweken van deze groente.

Bereiding quiche met broccoli en zalm

Zo maak je het deeg:

Splits 1 ei en kneed een deeg van de bloem, 1 tl zout, de gehakte peterselie, boter, water en de eidooier.
Verpak het deeg in folie en zet het circa 30 minuten koud weg.
Was ondertussen de broccoli, verdeel hem in roosjes en kook ze in circa 5 minuten beetgaar.
Giet de broccoli af en vang 100 ml van het kookvocht op.
Rol het deeg uit en doe het in een met bakpapier beklede bakvorm.

En zo maak je de vulling met voor de quiche met broccoli en zalm:

Meng de kwark met de 2 overgebleven eieren, het resterende eiwit, de melk, 100 ml broccoli-kookvocht, de groentebouillon en dille.
Breng de vulling op smaak met zout en  peper, verdeel de broccoli over het deeg en giet het kwark-ei-melkmengsel erover. Leg tot slot de in reepjes gesneden gerookte zalm erop.
Bak de quiche circa 45 minuten in de op 200 graden voorverwarmde oven.
Neem de quiche uit de vorm en serveer direct. Je kunt hem bijvoorbeeld serveren op een taartplateau met een lekkere salade erbij.

nicky

Share
Published by
nicky

Recent Posts

Waar het buitenleven naar binnen stroomt: koken met karakter

De dag begint met het geluid van vogels, dauw op het gras en het zachte…

5 dagen ago

Tulpen: alles wat je moet weten

Tulpen staan bekend als een van de symbolen van Nederland. Maar wist jij al dat…

3 weken ago

Realiseer een vol en groen gazon met deze tips

Het gazon is een plek die het hele jaar door intensief gebruikt wordt, en daarom…

3 weken ago

Duurzaam verwarmen met infrarood

Landelijk wonen is heerlijk en heeft veel charme, maar het zijn vaak oudere woningen. Die…

3 weken ago

Waarom een 4-seizoenen dekbed een slimme keuze is, zeker nu het zomer wordt

Dit artikel is geschreven in samenwerking met HEMA De overgang van koud naar warm weer…

3 weken ago

De bever: onze beste houthakker

De bever, ooit uitgestorven in Nederland, heeft dankzij herintroductieprogramma's zijn plek in onze natuur heroverd.…

3 weken ago