Categories: NagerechtenRecepten

Pruimencrumble met koude vanilleroom of ijs

Een pruimencrumble is eenvoudig zelf te maken. Je kunt een pruimencrumble serveren tijdens een feestje, maar het is ook heerlijk als nagerecht. Zeker als je de crumble warm opdient, in combinatie met koude vanilleroom of vanille-ijs.

De bereidingstijd van deze pruimencrumble is ongeveer een uur. Onderstaand recept is bedoeld voor zes personen.

Ingrediënten
Voor de vruchten:
– 500 gram blauwe pruimen (kwetsen kan ook)
– 1 theelepel kaneel
– 2 eetlepels suiker

Voor de crumble:
– 80 gram gemalen amandelen
– 125 gram bloem
– 1 pakje vanillesuiker
– 75 gram vloeibare boter
– kaneel

Was de pruimen, verwijder de steeltjes en de pitten. Halveer de pruimen en meng ze daarna met kaneel en suiker en leg ze in een lage vuurvaste schaal. Dek de schaal af met vershoudfolie.

Rooster de amandelen kort in een pan met antiaanbaklaag en meng daarna alle ingrediënten voor de crumble in een kom, tot ze kruimelig zijn. Strooi het mengsel op de pruimen en bak de crumble bij een temperatuur van 200 graden een half uur, tot de kruimels bruin worden.

Laat de crumble voor het serveren even afkoelen, maar zorg er wel voor dat hij nog warm is als hij opgediend wordt. Voeg als laatste een bolletje vanilleroom of –ijs toe.

admin

Share
Published by
admin
Tags: fruitijs

Recent Posts

Waar het buitenleven naar binnen stroomt: koken met karakter

De dag begint met het geluid van vogels, dauw op het gras en het zachte…

6 dagen ago

Tulpen: alles wat je moet weten

Tulpen staan bekend als een van de symbolen van Nederland. Maar wist jij al dat…

3 weken ago

Realiseer een vol en groen gazon met deze tips

Het gazon is een plek die het hele jaar door intensief gebruikt wordt, en daarom…

3 weken ago

Duurzaam verwarmen met infrarood

Landelijk wonen is heerlijk en heeft veel charme, maar het zijn vaak oudere woningen. Die…

3 weken ago

Waarom een 4-seizoenen dekbed een slimme keuze is, zeker nu het zomer wordt

Dit artikel is geschreven in samenwerking met HEMA De overgang van koud naar warm weer…

3 weken ago

De bever: onze beste houthakker

De bever, ooit uitgestorven in Nederland, heeft dankzij herintroductieprogramma's zijn plek in onze natuur heroverd.…

3 weken ago