Pruimen in een spekjasje als hapje of bij diner

Wil je eens een keer wat anders met pruimen dan een taart, crumble of jam? Probeer dan eens pruimen in een spekjasje. Heerlijk als bijgerecht of als borrelhapje. Met onderstaand recept kun je 24 heerlijke pruimenhapjes maken. Houd er wel rekening mee dat de pruimen minstens vier uur moeten marineren.

Als je de pruimen bij het eten serveert, reken dan op zo’n vijf pruimen per persoon. De bereidingstijd (zonder marineren) is ongeveer 25 minuten.

De ingrediënten:
– 25 gedroogde pruimen zonder pit
– 125 ml port
– 25 blanke amandelen
– 25 plakjes ontbijtspek
– 5 eetlepels plantaardige olie
– 25 prikkers

Snijd de pruimen een beetje in en meng ze met de port. Marineer ze minstens vier uur. Je kunt ze het beste ’s avonds marineren en de hele nacht in de koelkast laten staan.

Laat de pruimen na het marineren goed uitlekken. Steek in elke pruim één amandel. Omwikkel ze met ontbijtspek en zet de rolletjes vast met een prikker. Verhit de olie in een pan, verdeel de rolletjes in porties en bak ze knapperig bruin.

admin

Share
Published by
admin
Tags: snacks

Recent Posts

Waar het buitenleven naar binnen stroomt: koken met karakter

De dag begint met het geluid van vogels, dauw op het gras en het zachte…

6 dagen ago

Tulpen: alles wat je moet weten

Tulpen staan bekend als een van de symbolen van Nederland. Maar wist jij al dat…

3 weken ago

Realiseer een vol en groen gazon met deze tips

Het gazon is een plek die het hele jaar door intensief gebruikt wordt, en daarom…

3 weken ago

Duurzaam verwarmen met infrarood

Landelijk wonen is heerlijk en heeft veel charme, maar het zijn vaak oudere woningen. Die…

3 weken ago

Waarom een 4-seizoenen dekbed een slimme keuze is, zeker nu het zomer wordt

Dit artikel is geschreven in samenwerking met HEMA De overgang van koud naar warm weer…

3 weken ago

De bever: onze beste houthakker

De bever, ooit uitgestorven in Nederland, heeft dankzij herintroductieprogramma's zijn plek in onze natuur heroverd.…

3 weken ago