Bij appels denk je misschien eerder aan zoete gerechten, toch is het ook heerlijk om er deze hartige, pikante appelsoep van te maken!
Dit recept is geschikt voor 4 personen
Ingrediënten
1 ui
250 g knolselderij
5 zurige appels (bijv. Elstar)
1 el boter
200 ml appelwijn
circa 800 ml groentebouillon
1 el boter
50 g spek in plakjes
150 ml slagroom
zout
peper uit de molen
2 el verse marjolein
Bereiding pikante appelsoep
Pel de ui, schil de knolselderij en snijd beide in blokjes.
Schil vier appels, deel ze in vieren, verwijder het klokhuis en snijd de kwarten eveneens in kleine blokjes
Fruit de ui- en knolselderijblokjes in een pan met boter aan, voeg de appelblokjes toe en fruit ze kort mee. Blus af met de appelwijn en groentebouillon.
Laat dit circa 25 minuten met het deksel op de pan zachtjes sudderen.
Was ondertussen de laatste appel, deel hem in vieren, verwijder het klokhuis en snijd hem in partjes.
Verhit de boter in een pan en bak het spek knapperig.
Haal het uit de pan en laat het op keukenpapier uitlekken.
Leg de appelpartjes in het spekvet en bak ze in ongeveer 5 minuten bruin. Haal ze uit de pan en houd ze apart.
Pureer de soep, voeg de room toe en verhit de soep opnieuw.
Breng met zout en peper op smaak.
Doe de soep in kommen, garneer met het knapperige spek, de gebakken appelpartjes en de verse marjolein en dien op.
Bereidingstijd: 30 minuten | Kooktijd: circa 30 minuten
Houd jij van het buitenleven met zijn frisse groen, bloemen en planten, en wil je…
Carports zijn in 2025 niet meer weg te denken uit vele Nederlandse tuinen. Houten carports…
Een strak gazon staat of valt met het juiste gereedschap. Toch raakt iedereen vroeg of…
Van donderdag 21 tot en met zondag 24 augustus is landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt in Beesd…
In juli en augustus bruist de natuur van het leven. Bloemen staan volop in bloei,…
Prijzen voor woonverzekeringen lopen flink uiteen, maar een lage premie hoeft niet te betekenen dat…
View Comments
Wat is een alternatief voor appelwijn , ik wil graag het recept maken van pikante appelsoep.