Na een goede zomer kan de oogst van pepers meer zijn dan je krijgt weggewerkt. Geen probleem, pepers bewaren is namelijk heel makkelijk. Je stopt ze gewoon in de diepvries!
Hoe pepers bewaren?
Vanwege de scherpte eet je waarschijnlijk nooit zulke grote hoeveelheden pepers als bramen of druiven, die we eten als snoep. Heb je geen zin of tijd om ze te verwerken tot bijvoorbeeld sambal, dan kun ze in hun geheel eenvoudig invriezen. Op deze manier beschik je de hele winter over deze pittige smaakmaker.
Warme schotel
Na het ontdooien zullen de pepers niet meer zo knapperig zijn, dus je kunt ze dan het beste in warme schotels verwerken. Een pittige chili con carne bijvoorbeeld!
Pepers bewaren was nog nooit zo makkelijk!
De dag begint met het geluid van vogels, dauw op het gras en het zachte…
Tulpen staan bekend als een van de symbolen van Nederland. Maar wist jij al dat…
Het gazon is een plek die het hele jaar door intensief gebruikt wordt, en daarom…
Landelijk wonen is heerlijk en heeft veel charme, maar het zijn vaak oudere woningen. Die…
Dit artikel is geschreven in samenwerking met HEMA De overgang van koud naar warm weer…
De bever, ooit uitgestorven in Nederland, heeft dankzij herintroductieprogramma's zijn plek in onze natuur heroverd.…