Na een goede zomer kan de oogst van pepers meer zijn dan je krijgt weggewerkt. Geen probleem, pepers bewaren is namelijk heel makkelijk. Je stopt ze gewoon in de diepvries!
Hoe pepers bewaren?
Vanwege de scherpte eet je waarschijnlijk nooit zulke grote hoeveelheden pepers als bramen of druiven, die we eten als snoep. Heb je geen zin of tijd om ze te verwerken tot bijvoorbeeld sambal, dan kun ze in hun geheel eenvoudig invriezen. Op deze manier beschik je de hele winter over deze pittige smaakmaker.
Warme schotel
Na het ontdooien zullen de pepers niet meer zo knapperig zijn, dus je kunt ze dan het beste in warme schotels verwerken. Een pittige chili con carne bijvoorbeeld!
Pepers bewaren was nog nooit zo makkelijk!
Landelijk wonen kent zijn charmes. Denk aan de rust, ruimte en natuur wat veel mensen…
De grutto is een beschermde inheemse vogel die helaas snel verdwijnt. Deze vogel is niet…
Zondag 11 mei is het Moederdag! Heb jij al bedacht wat je haar gaat geven?…
In mei legt iedere vogel een ei, zo luidt het gezegde. De meeste trekvogels zijn…
Vogels zijn druk in de weer, bloemen openen hun knoppen en de eerste, echt warme…
IJsjes eten is altijd een feest! Vooral als het buiten lekker warm is. Zelf ijsjes…