Categories: ReceptenVoorgerechten

Pastinaaksoep met rode linzen

Tijd voor een ouderwets najaarsrecept met linzen en pastinaak. Voedzaam en lekker! Het onderstaande recept is berekend voor 4 personen.

Ingrediƫnten

Voor de soep
100 g rode linzen
60 g ui
250 g pastinaak
250 g aardappelen
1 el zonnebloemolie
1-1,5 liter groentebouillon
zout en peper
1 snufje gemalen anijs
1 el gehakte peterselie

Voor de croutons:
100 g meergranen toastbrood
3 el zonnebloemolie

Bereiding pastinaaksoep
Doe de linzen in een zeef, was ze onder stromend koud water en laat ze goed uitlekken.
Schil ui, pastinaken en aardappelen, hak de ui fijn en snijd de pastinaken en aardappelen in kleine blokjes.
Verhit de olie in een grote pan, bak de uiensnippers lichtjes bruin, voeg de pastinaak- en aardappelblokjes toe en laat ze lichtbruin worden.
Blus met bouillon en laat alles 5 minuten op een zacht vuur koken.
Voeg de linzen toe en laat alles nog 10-15 minuten op een zacht vuur pruttelen.
Breng met zout, peper en anijs op smaak en bestrooi met peterselie.
Verwijder voor de croutons de korst van het toastbrood en snijd de sneetjes in 0,5 cm grote blokjes.
Verhit de olie in een koekenpan, voeg de toastblokjes toe en rooster ze tot ze mooi goudbruin zijn.
Haal ze uit de pan en strooi er wat zout op. Schep de soep in voorverwarmde borden en bestrooi met de croutons.

Probeer ook eens pastinaakfrietjes!

admin

Share
Published by
admin
Tags: soepwinter

Recent Posts

Landelijk interieur: hier kun je aan denken

Landelijk wonen kent zijn charmes. Denk aan de rust, ruimte en natuur wat veel mensen…

1 maand ago

Grutto: Sierlijke steltloper

De grutto is een beschermde inheemse vogel die helaas snel verdwijnt. Deze vogel is niet…

1 maand ago

Verwen haar extra goed met Moederdag

Zondag 11 mei is het Moederdag! Heb jij al bedacht wat je haar gaat geven?…

1 maand ago

Beleef de natuur in mei

In mei legt iedere vogel een ei, zo luidt het gezegde. De meeste trekvogels zijn…

1 maand ago

De tuin in mei: 5 planten die nu bloeien

Vogels zijn druk in de weer, bloemen openen hun knoppen en de eerste, echt warme…

2 maanden ago

Zelf ijsjes maken

IJsjes eten is altijd een feest! Vooral als het buiten lekker warm is. Zelf ijsjes…

2 maanden ago