Categories: ReceptenVoorgerechten

Pastinaaksoep met rode linzen

Tijd voor een ouderwets najaarsrecept met linzen en pastinaak. Voedzaam en lekker! Het onderstaande recept is berekend voor 4 personen.

Ingrediƫnten

Voor de soep
100 g rode linzen
60 g ui
250 g pastinaak
250 g aardappelen
1 el zonnebloemolie
1-1,5 liter groentebouillon
zout en peper
1 snufje gemalen anijs
1 el gehakte peterselie

Voor de croutons:
100 g meergranen toastbrood
3 el zonnebloemolie

Bereiding pastinaaksoep
Doe de linzen in een zeef, was ze onder stromend koud water en laat ze goed uitlekken.
Schil ui, pastinaken en aardappelen, hak de ui fijn en snijd de pastinaken en aardappelen in kleine blokjes.
Verhit de olie in een grote pan, bak de uiensnippers lichtjes bruin, voeg de pastinaak- en aardappelblokjes toe en laat ze lichtbruin worden.
Blus met bouillon en laat alles 5 minuten op een zacht vuur koken.
Voeg de linzen toe en laat alles nog 10-15 minuten op een zacht vuur pruttelen.
Breng met zout, peper en anijs op smaak en bestrooi met peterselie.
Verwijder voor de croutons de korst van het toastbrood en snijd de sneetjes in 0,5 cm grote blokjes.
Verhit de olie in een koekenpan, voeg de toastblokjes toe en rooster ze tot ze mooi goudbruin zijn.
Haal ze uit de pan en strooi er wat zout op. Schep de soep in voorverwarmde borden en bestrooi met de croutons.

Probeer ook eens pastinaakfrietjes!

admin

Share
Published by
admin
Tags: soepwinter

Recent Posts

Waar het buitenleven naar binnen stroomt: koken met karakter

De dag begint met het geluid van vogels, dauw op het gras en het zachte…

6 dagen ago

Tulpen: alles wat je moet weten

Tulpen staan bekend als een van de symbolen van Nederland. Maar wist jij al dat…

3 weken ago

Realiseer een vol en groen gazon met deze tips

Het gazon is een plek die het hele jaar door intensief gebruikt wordt, en daarom…

3 weken ago

Duurzaam verwarmen met infrarood

Landelijk wonen is heerlijk en heeft veel charme, maar het zijn vaak oudere woningen. Die…

3 weken ago

Waarom een 4-seizoenen dekbed een slimme keuze is, zeker nu het zomer wordt

Dit artikel is geschreven in samenwerking met HEMA De overgang van koud naar warm weer…

3 weken ago

De bever: onze beste houthakker

De bever, ooit uitgestorven in Nederland, heeft dankzij herintroductieprogramma's zijn plek in onze natuur heroverd.…

3 weken ago