Yarrah is betrokken bij de wereld waarin we leven, het merk voelt zich verantwoordelijk voor het welzijn van mens, dier en natuur. Ze willen de juiste keuzes maken, zonder compromissen. Ook al is dat niet altijd de makkelijkste weg.

Duurzamere verpakking

De verpakking is voor Yarrah altijd een belangrijk onderdeel van het product geweest. Aluminium en metalen coatings in de voerzakken heeft Yarrah vanaf het begin gemeden. En drie jaar geleden zetten zij een stap richting duurzaamheid door het plastic van de verpakkingen met 20% te reduceren.

100% recyclebaar

De voerzakken van Yarrah zijn, net als veel diervoedingsverpakkingen, opgebouwd uit meerdere lagen met twee soorten plastic en daardoor lastig recyclebaar. Omdat diervoeding vaak vlees en vet bevat, is het erg belangrijk dat het voer vers blijft. Tot voor kort was het niet mogelijk om een 100% recyclebare verpakking te maken waarin het voer ook lang vers blijft.

Yarrah

Innovatie

In samenwerking met verschillende verpakkingsfabrikanten heeft Yarrah 100% recyclebare zakjes ontwikkeld van innovatief mono-materiaal. Een verpakking die écht duurzamer is. De zakjes zien er op het oog niet heel anders uit. Toch zijn ze gemaakt van 100% recyclebaar materiaal, inclusief de zip-sluiting. De eerste verpakkingen Yarrah Mini Snacks voor hond en kat en de 700g en 800g verpakkingen met droogvoer voor de kat zijn inmiddels geproduceerd en stromen langzaam de winkels in. De grotere voerzakken zijn op dit moment in ontwikkeling en zullen ook zo snel mogelijk op de markt gebracht worden.

Om het positieve verschil te maken. Voor je huisdier, voor jou en voor de planeet: kies YARRAH

Anderen lezen ook:  Tuin aanleggen: zo creëer je je droomtuin!

Meer weten over de producten van Yarrah? Bekijk de website.