Het toepassen van wilgentenen, van de 12 soorten Salix die in Nederland voorkomen, is uiterst milieuvriendelijk want na het snoeien groeien er weer nieuwe scheuten. Van Aalsburg beschikt over eigen kwekerijen en vlecht van wilgentenen schuttingen, speelhuisjes, beschoeiingen, poorten en zelfs tuinmeubelen. Wilgentenen producten geven je tuin een landelijk karakter en zijn ecologisch verantwoord.

Onbeperkte variatie in wilgentenen schuttingen

Een wilgentenen schutting wordt in één dag door Van Aalsburg ter plaatse met de hand gevlochten. Elke vorm en hoogte is  mogelijk waardoor een wilgentenen afscheiding toepasbaar is in elke tuin of voor elk terras of balkon. Je kunt de schutting ook zelf vlechten m.b.v. de praktische handleiding. De materialen kun je afhalen of thuis laten bezorgen.

Je kunt de onbeperkte mogelijkheden van een wilgentenen tuinschutting ook eerst bekijken op de bedrijfslocatie in Hellouw (gemeente West Betuwe). Je kunt daar natuurlijk ook horen en zien hoe je de schutting het beste kunt plaatsen, als je dat zelf wilt doen.

Een wilgentenen schutting gaat gemiddeld 8 á 10 jaar mee. Je kunt de levensduur van de schutting verlengen door deze met lijnolie te behandelen.

Bestel als doe-het-zelf pakket of ter plaatse voor u gemaakt.

Andere wilgentenen producten

 • Wilgentunnels, iglo’s en speelhuisjes, ook kun je als groep bewoners een natuurlijke speelplaats laten aanleggen
 • Kant-en-klare tuinschermen met houten kader om het vlechtwerk. In elke vorm, maat en dikte. Eventueel behandeld met lijnolie voor extra lange levensduur. Thuisbezorgd en geplaatst.
 • Draai- of schuifdeuren en poorten
 • Moestuinbakken, 40 cm hoog en in diverse afmetingen, de binnenzijde is bekleed met een kokosmat die wordt meegeleverd.
 • Tuinmeubelen zoals een picknick set of de Takkenbank. De Takkenbank is een duurzame tuinbank met metalen profielen. Het design is van de gerenommeerde ontwerpster Floortje Bijvoet. Je kunt de metalen profielen zelf opvullen met gesnoeide wilgentenen. Je kunt er ook eigen snoeiafval voor gebruiken. Van Aalsburg kan de bank ook compleet gevuld bij u afleveren.
 • Levende knotwilgen
 • Losse bundels wilgentenen

Duurzame kastanjehouten zijn verkrijgbaar in diverse lengtes en diameters. Ze dienen als basis van een wilgentenen schutting of andere afrastering. Het kastanjehout heeft het FSC of PEFC keurmerk: dat garandeert een duurzame herkomst.

Voor een overzicht van alle producten ga naar de webshop.

Van Aalsburg     

Een modern familiebedrijf sinds 1964 waar innovatie, ambacht en uitstekende klanttevredenheid samenkomen. De wilgentenen worden duurzaam gekweekt op meer dan 150 ha eigen productie, streng geselecteerd en zijn afkomstig van de beste wilgen. Dat garandeert een topkwaliteit en door de schaalgrootte een gunstigste prijs. Van Aalsburg plaatst meer dan 500 schuttingen per jaar. Meer info via vanaalsburgbv.nl/over-ons/.

 1. +31 (0)418 58 12 29
  Paalgraaf 11
  4174 LC Hellouw