Van landelijke stijl tot modern, van standaard model tot eigen ontwerp, van geïmpregneerd vurenhout tot het duurzame Douglas hout, je vindt het allemaal bij Schäffer Tuinhuizen.

Ruim 25 jaar ervaring voelt vertrouwd

Schäffer Tuinhuizen is een dochteronderneming van Mulders Timmerbedrijf Horssen. Dit familiebedrijf ontwikkelt en fabriceert al haar producten in eigen fabrieken, transporteert en monteert op locatie. Mulders Timmerbedrijf Horssen maakt sinds 1995 houtbouw in de ruimste zin van het woord. Het begon met tuinhuizen, schuttingen en pergola’s. Maar later kwamen daar ook houten woningen, dakkapellen, stallen en bergingen bij. Er zijn vele standaard modellen maar maatwerk is ook mogelijk.

Douglas hout is trendy & duurzaam

Douglas tuinhuizen winnen de laatste jaren sterk aan populariteit. Douglas hout is uiterst duurzaam, komt uit de Nederlandse bossen, heeft duurzaamheidslabel A en kenmerkt zich door de rode gloed. Het hout straalt een zekere vorm van warmte uit. De duur van deze gloed is echter niet blijvend zonder specifieke olie te gebruiken.

Tuinhuizen en meer…

Je kan kiezen uit verschillende modellen als Aalscholver, Buizerd, Bonte Specht en Fazant. Ook de keuze voor het dak is groot. Van een zadeldak, plat dak, lessenaarsdak tot een tuinhuis met piramidedak. Volledig op maat gemaakt naar jouw wensen is voor ons ook bijna standaard.

Maar je kan ook bij Schäffer Tuinhuizen terecht voor op maat gemaakte carports, garages al dan niet met een overkapping ernaast voor een overdekt zitje in de tuin, terrasoverkappingen voor een mooie loungehoek of een dierenverblijf.

Schäffer Tuinhuizen

Werkwijze & materialen

Alle houten gebouwen, die gemaakt en geplaatst worden door Schaffer Tuinhuizen, worden op dezelfde manier opgebouwd. Vanuit een houten skelet, een frame van balken (5×7 cm) met daarop een wandbekleding. Het gebruik van het frame zorgt er voor dat de wandbekleding minder dik hoeft te zijn dan bij het stapelbouw systeem. Het houtskelet zorgt daarnaast voor een steviger geheel en is eenvoudig na te isoleren. De fundering zit bij de prijs inbegrepen.

Anderen lezen ook:  Je moestuin onderhouden in de zomer

Optioneel kun je kiezen voor een OSB of een planken vloer. Op hellende daken wordt standaard een daksingel gemonteerd, verkrijgbaar in de kleuren zwart, rood, bruin, groen en blauw. Optioneel kun je kiezen voor een andere dakbedekking zoals metalen panplaten of betonnen dakpannen. Beiden in de kleuren rood en zwart. Platte daken worden afgewerkt met een rubberfolie uit 1 stuk dat op het dak wordt gelijmd. Bij het samenstellen van jouw tuinhuis kunt u kiezen uit 8 soorten deuren en 7 soorten vaste ramen. De ramen zijn ook verkrijgbaar als uitzetraam of als draairaam. De keuze van kwaliteit varieert van tuinhuis tot geschikt voor woningen.

Bouwvergunning nodig?

Het kan zijn dat je voor het plaatsen van jouw tuinhuisje een vergunning aan moet vragen. In veel gevallen is het bouwen van een tuinhuisje echter vergunningsvrij. Wij hebben een aantal belangrijke aandachtspunten voor je op een rijtje gezet. Kijk op  www.st-tuinhuizen.nl.

De voordelen op een rij

  • Grote keuze
  • Meer dan 25 jaar tevreden klanten
  • Schäffer tuinhuizen biedt 3 jaar garantie op de montage.
  • Werkgebied heel Nederland
  • Scherpe prijs door productie in eigen fabrieken en in Nederland waardoor lage transportkosten en minder milieubelasting
  • Het geïmpregneerd vurenhout is gegarandeerd 10 jaar vrij van houtrot.
  • Wij maken alles op uw maat, zonder extra levertijd.

Kom kijken of bestel online

In onze showrooms in Wijchen en Waalwijk ben je zes dagen per week welkom om alle mogelijkheden te bekijken. Open van maandag t/m vrijdag van 10 – 17 uur en zaterdags van 10 – 16 uur. Je kan ook online bestellen of laten offreren.

Anderen lezen ook:  Tuinklussen in mei

VRAGEN & ADVIES: Bel: 024-64 16 960 of 0416-333691

Meer info www.st-tuinhuizen.nl

Schäffer Tuinhuizen