Sierbomen of planten zijn bij uitstek geschikt om jouw tuin meer sfeer te geven. Van mooie, fleurige voorjaarsbloeiers tot unieke najaarsbloeiers. Een sierboom kan jouw tuin het hele jaar door opfleuren.

Veel mensen denken dat het bloeiseizoen wel voorbij is als de herfst zijn intrede doet. Maar niets is minder waar. Veel bomen zullen in de herfst nog uitbloeien. Neem bijvoorbeeld de amberboom. Deze boom neemt in de herfstmaanden alle kleuren van een stoplicht aan en kleurt van groen langzaam naar oranje/rood, waarna hij het blad laat vallen.

De normale amberboom wordt al snel te groot voor een wat kleinere tuin, maar gelukkig zijn er tegenwoordig veel verschillende soorten en maten van deze boom te verkrijgen, zodat hij geschikt is voor elke tuin. Wil je dat de boom niet te veel ruimte inneemt? Kies dan voor een laagstam boom of een bolvormige amberboom.
De bolvormige amberboom blijft redelijk laag en enkel de kroon groeit uit tot een groter geheel. Wil je de boom klein houden? Snoei hem dan elk jaar terug tot het gewenste formaat en hij blijft geschikt voor jouw tuin.

 

De Amberboom is slechts 1 boom uit het grote assortiment bomen, planten en struiken van Bomenbezorgd.nl. Van bloesembomen tot leibomen, palmbomen of fruitbomen. Op de webshop vind je het allemaal. En wist je dat het najaar de ideale tijd is om nieuwe bomen in jouw tuin te planten? Wanneer je bomen in het najaar plant (vanaf oktober/november) is de boom in de zogeheten ruststand. De bladeren vallen van de boom en de sapstroom in de  boom komt tot stilstand, een soort winterslaap. Wanneer je op dit moment een boom plant, wordt de wortelsapstroom niet onderbroken en geef je de boom nog genoeg tijd om te wortelen voordat de sapstroom weer op gang komt in het voorjaar. Zodra de sapstroom in het voorjaar op gang komt zullen er direct nieuwe scheuten ontstaan en kun jij genieten van een mooie, groene boom in het voorjaar.

Anderen lezen ook:  Light just got smarter

Wist je dat je jouw ideale boom gemakkelijk online kunt bestellen en dat hij ook nog eens kosteloos wordt thuisbezorgd? Bomenbezorgd.nl levert alle bomen en planten met een eigen transportdienst, om hiermee de kwaliteit ook tijdens levering te kunnen waarborgen.

Zie je het niet zitten om de boom zelf aan te planten? Kies dan voor de aanplantservice. De boom wordt dan door de chauffeur van Bomenbezorgd.nl bij jou geleverd en aangeplant.

Ervaar zelf het gemak van online bestellen via www.bomenbezorgd.nl en je ziet onze chauffeur binnen 5 werkdagen verschijnen met jouw nieuwe aanwinst!