Door je dak te isoleren met TONZON krijg je met minder ruimteverlies een hogere isolatiewaarde. Je dak isoleren kan met de Thermosheets of met de Thermoskussens. In de winter wordt de warmtestroom die naar buiten gaat beperkt en in de zomer blijft de warmte juist buiten. Tegelijkertijd krijg je een winddichte dakconstructie. Wanneer je dus het dak gaat isoleren met de Thermosheets of Thermoskussens, bespaar je niet alleen veel energie, maar ben je ook verlost van tocht in huis.

Je dak isoleren met de TONZON Thermosheets

Met de TONZON Thermosheets kan je een isolerende voorzetwand maken. De isolatie wordt aangebracht in laagjes, afwisselend folie en een luchtlaag. TONZON Thermosheets worden over de hele wand gespannen. Ze worden van elkaar afgehouden door een regelwerk van latten. De latten worden per laagje afgewisseld door koudebrugonderbrekers. Hier een voorbeeld waarbij een jaren 30 woning energieneutraal is geworden door middel van TONZON.

Je dak isoleren met de TONZON Thermoskussens

Er is ook een andere methode voor het isoleren van je dak. Daarbij maak je gebruik van de TONZON Thermoskussens. Dit zijn luchtzakken van TONZON folie die je eigenlijk alleen maar hoeft op te hangen. Thermoskussens zijn ideaal om tussen de balken te hangen. Of je een schuin of een plat dak hebt, maakt niet uit. De methode om ze aan te brengen verschilt nauwelijks van een houten vloer. Ze worden met behulp van nietjes direct tegen de houten balken bevestigd. Wanneer je een zwevend plafond of systeemplafond hebt, zijn Thermoskussens ook een goede manier om hier extra isolatiewaarde aan toe te voegen.

Lees meer informatie over hoe je jouw dak kan isoleren met de TONZON Thermosheets of de TONZON Thermoskussens. Bekijk de producten in de webshop.

Isolatiewaarde

Door de unieke werking van TONZON verschilt de isolatiewaarde in de zomer en in de winter. Bij het isoleren van het dak met Thermosheets, net als een voorzetwand, komt de isolatiewaarde tot stand door de luchtlagen die tussen de Thermosheets worden opgesloten. Lees meer informatie over de isolatiewaarde.

 

In 2016 is het dak van een pakhuis in Afrika geïsoleerd met TONZON. Het pakhuis werd anders te warm voor de medicijnen. TONZON is de perfecte manier om de zonnehitte door het dak tegen te houden.

 

Simpel energie besparen met het TONZON Cv-optimaliseringspakket

Monika Harms uit Gouda kreeg in 2021 € 1.025,18 terug van het energiebedrijf. Zij bespaarde 40% op haar gasverbruik dankzij slimme energiebesparende maatregelen van TONZON. In 2022 zal haar voordeel nog groter zijn, vanwege de stijgende energieprijzen. En haar huis is nu een stuk comfortabeler.

Monika Harms nam in november 2020 deel aan het tv-programma Green Make Over. Doel van dit programma is te laten zien dat met slimme maatregelen een wereld te winnen valt op het gebied van comfort en energiebesparing. In één dag tijd werd haar koude en tochtige jaren-30 tussenwoning grondig aangepakt. De vaklui van TONZON isoleerden de houten vloer en optimaliseerden de warmteafgifte van het cv-systeem.

Geld terug

Een jaar later krijgt Monika haar afrekening van het energiebedrijf en ze kan haar ogen niet geloven: ‘Ik krijg maar liefst € 1.025,18 terug’, meldt ze verheugd aan Ton Willemsen. Dat verbaast de directeur van TONZON allerminst: ’De isolatiewaarde van onze Thermoskussens is enorm (Rd ≥ 4,8 m²K/W). Door alleen al je vloer zo optimaal te isoleren, kan je al snel tot wel 40% besparen op je gasverbruik. Combineer je dat vervolgens met eenvoudige maatregelen om je cv-systeem te optimaliseren, dan merk je dat natuurlijk aan je energierekening.’

Cv-optimalisatie

Het warmteverlies van de cv-buizen – die in het huis van Monika veelal onder de vloer lopen – is drastisch verminderd. Dat werd bereikt met buisisolatie die werd omwikkeld met bandagefolie en waar mogelijk met koppelfolie. Deze is onder de verwarmingsbuizen aangebracht en gekoppeld aan de Thermoskussens die tussen de houten vloerbalken zijn bevestigd. De warmte die de buizen afgeven, gaat nu niet meer verloren naar de kruipruimte, maar trekt naar boven naar de vloer. Hierbij wordt gebruik gemaakt van het feit dat warme lucht stijgt.

Verder is het cv-optimaliseringspakket toegepast. Deze bestaat uit HR-radiatorfolie en vensterbankfolie. De radiatorfolie van TONZON wordt niet op de muur aangebracht, maar wordt direct op de achterkant van de radiator bevestigd met warmtebestendige tape of met supermagneetjes. De folie straalt de warmte niet door naar de achterliggende muur, maar terug de kamer in.

De vensterbankfolie zorgt ervoor dat de warme lucht makkelijker en sneller de kamer in komt. Daarbij wordt de vensterbank veel minder opgewarmd. Dit effect kan je nog sterker maken met radiatorventilatoren. Daarmee wordt de convectie-afgifte van de radiator versterkt. Door de combinatie van deze maatregelen kan je een lagere watertemperatuur van de verwarmingsketel instellen, waardoor je extra bespaart.

Lees meer informatie over hoe je zelf je cv kan optimaliseren.

TONZON Vloerisolatie

Een hogere isolatiewaarde met het vierkamer Thermoskussen

TONZON heeft een nieuw product waarmee een nog hogere isolatiewaarde wordt bereikt. Een isolatiewaarde van Rc ≥ 7,0 m²K/W mag een technische doorbraak worden genoemd. Deze waarde kan met andere isolatiematerialen vrijwel niet worden behaald. Daarvoor is namelijk enorm veel materiaal nodig, de meeste producten passen dan niet meer door de toegangsopening en/of zijn economisch niet meer rendabel. Het nieuwe TONZON-product met vier luchtkamers is evenals het eerdere Thermoskussen met drie luchtkamers volledig opvouwbaar. Het past door ieder luikje waar een mens doorheen kan en er zijn geen vrachtwagens nodig om het product op de plaats van bestemming te krijgen. Zet je dit in een grafiek dan zie je duidelijk dat TONZON Thermoskussens een klasse apart vormen, zowel qua gewicht als qua vervoersvolume.

Vrijblijvende offerte

TONZON is actief in heel Nederland. Ervaar ook het comfort van een goed geïsoleerde vloer. Vraag direct je vrijblijvende offerte aan.

www.tonzon.nl
0534332391
Ingenieur Schiffstraat 220
7547RD, Enschede