Je bent toe aan een nieuwe keuken en je hebt al besloten: het moet een moderne worden. Vervolgens begint het grote zoeken. Want een keuken vergt nu eenmaal een hele investering, dus je wilt niet over één nacht ijs gaan. Bovendien ben je pas tevreden als je precies de droomkeuken krijgt die je voor ogen hebt – in een uitvoering die perfect past bij jouw interieur en persoonlijke voorkeuren. Dat betekent keuzes maken, van kleuren en materialen tot apparatuur en designdetails. Gelukkig word het je wel iets makkelijker gemaakt als je gaat shoppen bij een grotere aanbieder van moderne keukens. Dan kun je volop combineren in de wetenschap dat vrijwel alles op keukengebied mogelijk is. Bovendien weet je zeker dat je altijd het nieuwste van het nieuwste kunt verwachten. En dat is bij een moderne keuken wel zo lekker!

#1 Strak maar toch gastvrij

Moderne keukens herken je direct aan hun vaak minimalistische design: strakke lijnen, greeploze lades en kasten, kortom weinig afleidende elementen. Ze hebben vaak brede en ruime lades, die bijdragen aan de moderne look en daarnaast veel nuttige ruimte bieden. Kies je voor een moderne keuken, dan maken de details vaak het verschil. Dat zit hem bijvoorbeeld in de grepen, de kleur van het aanrechtblad of de afwerking van de deuren. Je ziet vaak dat sterke contrasten heel mooi werken, zoals een zwart/wit keuken. Ook aardetinten vallen erg in de smaak bij liefhebbers van een modern interieur. Niet zo gek, want het is trend om de natuur in het design te betrekken. Dat zie je ook terug in een voorkeur voor hout-look, die tegenwoordig niet meer van echt is te onderscheiden. Qua werkblad worden composiet, rvs, chroom, metaal en glas veel gebruikt. Genoeg mogelijkheden om binnen een modern keukendesign toch veel huiselijke warmte te creëren!

Anderen lezen ook:  Zelf een buitenkeuken maken voor in de tuin

 

#2 State-of-the-art apparatuur

Een moderne keuken is natuurlijk niet compleet zonder bijpassende eigentijdse keukenapparatuur. Om zo dicht mogelijk bij jouw perfecte plaatje te komen, is het fijn als je kunt kiezen uit een ruim assortiment. Sommige aanbieders hebben wel honderden inbouwapparaten van alle grote merken op voorraad, die snel en voor een scherpe prijs geleverd kunnen worden. Je kunt het zo gek niet verzinnen of het is mogelijk. Wat te denken van een strakke wijnkoeler van Boretti of HomeConnect apparatuur van Siemens waarmee je de apparatuur op afstand kunt bedienen met je tablet/smartphone? Ook helemaal van deze tijd is een inductiekookplaat met geïntegreerde afzuiging: geen zichtbare afzuigkap meer en dus een ultrastrakke uitstraling.