Wil jij je badkamer net dat beetje extra’s geven? Een inloopdouche is een fantastisch idee! Zeker als je dat combineert met een regendouche, heb je een heerlijk luxe ervaring. Echter, een inloopdouche is een flinke verbouwing, daarom is het belangrijk goed voorbereid te zijn. In dit artikel vertellen we je alles over jouw potentiële nieuwe inloopdouche.

De voordelen van een inloopdouche

Een inloopdouche kent veel voordelen. Ten eerste is douchen in een inloopdouche een heerlijk luxe ervaring, je waant je echt even in een hotel. Daarnaast is een inloopdouche ontzettend makkelijk. Je kunt er namelijk zo in stappen. Voor mensen die slecht ter been zijn is een inloopdouche daarom ook een veilige optie. Je hebt geen ingewikkelde randjes en douchedeuren waar je rekening mee moet houden. Nog een groot voordeel van de inloopdouche: het is letterlijk niets meer dan een vierkante of rechthoekige bak zonder irritante randjes en hoekjes. Dat maakt het ontzettend makkelijk om de inloopdouche schoon te houden.

De nadelen van een inloopdouche

Er zijn een aantal nadelen aan een inloopdouche waar je rekening mee moet houden. Het grootste nadeel aan de inloopdouche is dat je dus geen deur hebt. Dat betekent dat het flink kan gaan stomen in de badkamer, waardoor het slim is om te investeren in een goed ventilatiesysteem en om regelmatig een raampje open te zetten. Daarnaast is het belangrijk dat je inloopdouche groot genoeg is, zodat je niet al te veel water in de badkamer zelf spettert.

Voldoende ruimte

We vertelden eerder al dat het belangrijk is dat je inloopdouche groot genoeg is. Als de douchecabine te klein is, spettert al het water zo de badkamer in. Dat is niet alleen irritant, maar kan ook gevaarlijke situaties opleveren. Dan is de inloopdouche ineens niet meer zo’n veilige optie. Je kunt de inloopdouche natuurlijk zo groot maken als je zelf wilt, maar zorg dat hij in ieder geval 90 centimeter breed is, zodat je prettig kunt staan, en 120 centimeter lang, zodat niet al jouw douchewater op de vloer van de badkamer terechtkomt.

Anderen lezen ook:  Tuinhuisje aanschaffen: denk na over doel en kosten

Afwatering

Tot slot is het belangrijk dat je een goede afwatering creëert voor jouw inloopdouche. In een standaard douchebak vind je vaak gewoon een putje, maar dat is in een inloopdouche niet genoeg. Om te voorkomen dat al het douchewater afgevoerd wordt, installeer je een langwerpig afwateringssysteem aan het einde van de douchecabine, over de gehele breedte. Zorg dat de vloer van je douchecabine recht is, zodat het water zich niet ergens in een hoek gaat ophopen, maar netjes weg kan lopen in het door jou geïnstalleerde afwateringssysteem. Het is daarom handig om altijd een trekker bij de hand te hebben als je de trotse eigenaar bent van een inloopdouche.