In je vrije tijd hoef je geeneens moeite te hebben gedaan om rust te verdienen. Inspanning is in de zomer haast een vloek met die felle zon.

Maar dan heb je wel een tuin nodig die helemaal aan jouw eisen voldoet, op alle fronten. Natuurlijk voltooi je al deze klussen op je dooie gemakkie, hoewel je ze misschien wel graag klaar wilt hebben voordat de zomer echt in volle hevigheid losbarst. Zo valt er op het moment suprême extra veel te genieten!

Edoch, wat moet er allemaal gebeuren voordat het zover is? Jij bent de enige die dat kan en mag zeggen. ‘t Is immers jouw tuin. En pas wanneer jij daar tevreden mee bent, mag je op je lauweren rusten van jezelf. Want wat heb je eraan wanneer jouw groene hof er precies zo uitziet als dat van alle mensen om je heen of als iets wat je op televisie hebt gezien?

Om dat tegen te gaan moet je eens flink bij jezelf te rade gaan welke eisen jij stelt aan je tuin. En misschien ook eens onderstaande tips grondig doorlezen, dat zou ook flink kunnen helpen.

Watervoorziening

Natuurlijk moet je je planten, bloemen en gewassen voldoende water geven, anders drogen ze uit. En dan was al die moeite die je in het planten hebt gestoken helemaal voor nakkes geweest. Dus, zolang het niet regent, moet je regelmatig even kijken naar de toestand van je groenvoorziening en deze persoonlijk met behulp van een gieter of tuinslang bewateren. Maar het kan ook een stuk gemakkelijker wanneer jij een beetje wilt kunnen multitasken.

Investeer in een sproeier! Deze is in meerdere vormen en soorten verkrijgbaar en voor verschillende gewassen bestemd. Waar die zich specifiek op richt hangt dus weer van het model af. Het bespaart je in ieder geval een hoop moeite en je kunt zelf instellen hoelang en waar je sproeier precies actief is! ideaal, toch?

Aanbouw

Waarschuwing vooraf: sommige vormen van bebouwing op en aan je erf moeten eerst worden goedgekeurd door de gemeente. Ben je helemaal zeker van je zaak en ga je aan de slag – of laat je een aannemer je tuin mooier maken? Dan moet je wel eerst wachten totdat je vergunning binnen is. En geloof ons, daar kan heel veel tijd overheen gaan.

Ga je zelf aan de slag, dan neem je natuurlijk alleen genoegen met de beste gereedschappen. Wat je zelf niet hebt, kun je altijd nog van de buren lenen. Qua materialen mag je niet besparen op kwaliteit. Gebruik dus voor jouw schuur, carport of overkapping enkel de beste eiken balken en planken. Tenzij je hebt gekozen voor een kant-en-klaar pakket waar je niks meer bij hoeft te bestellen. Da’s natuurlijk weer een ander verhaal.

Maar ook in dat geval ga je goed na welke materialen er worden gebruikt, plus hoe duurzaam en milieuvriendelijk die al dan niet zijn.

Zitcomfort

Of ligcomfort, natuurlijk! Heb je een mooi groot gazon? Dan heb je aan een kleedje al genoeg om heerlijk van de zon te genieten. En van de aanblik op je tuin, uiteraard. Mocht je nog geen tuinset of lekkere ligstoel hebben, dan is het hoog tijd om jezelf daarmee te vertroetelen. Vergeet ook niet een parasol of schaduwdoek om te voorkomen dat je verbrandt.