Ga jij deze zomer lekker op reis? Geluksvogel! Je vakantieprogramma is misschien al helemaal dichtgetimmerd. Maar hoe zit het met je huis? Als je op vakantie bent, waakt er immers niemand over je woning. Of je nu een weekendje of weken van huis bent: het is belangrijk dat je spullen goed beveiligd zijn. Met een slim alarm in huis, bijvoorbeeld. Met deze 3 tips is je woning binnen een mum van tijd inbraakproof. Ook terwijl je op vakantie bent.

1. Update je alarminstallatie

Als je thuis al over een intelligent alarminstallatie beschikt, dan ben je goed bezig. Maar vergeet niet dat je je alarm ook jaarlijks moet laten updaten door een specialist. Regelmatig onderhoud zorgt er namelijk voor dat het systeem optimaal blijft werken.

Met een recentelijk geüpdate alarm heb je minder kans op storingen, systeemfouten en lekstromen. Maar daar blijft het niet bij. Tijdens de jaarlijkse check maken specialisten namelijk ook de melders en sensoren schoon. En testen ze of deze nog werken zoals het hoort.

2. Berg spullen rondom je huis op

Loop een dag voor vertrek een rondje om je woning en zet alle spullen die niet buiten hoeven te staan binnen. Denk aan duur tuinmeubilair. Hetzelfde geldt voor fietsen en brommers: zet ze in je garage of tuinhuisje en en draai ze op slot.

Berg ook eventuele ladders en kliko’s die tegen je huis staan op. Inbrekers kunnen hier namelijk makkelijk op klimmen en zo via een bovenverdieping binnendringen. Vooral als je een uitbouw of erker hebt is dit extra makkelijk.

Anderen lezen ook:  Jouw tuin, bron van groei

3. Neem de nodige maatregelen

Als je van huis bent, dan is het belangrijk dat je woning een bewoonde indruk wekt. Laat je buren weten dat je een tijdje op reis gaat en vraag of ze in de tussentijd een oogje in het zeil willen houden. Vraag ook of ze de post regelmatig uit je brievenbus of van de deurmat willen halen.

Daarnaast kun je zelf ook allerlei maatregelen nemen om te voorkomen dat dieven doorhebben dat je niet thuis bent. Zo kun je een tijdschakelaar op je verlichting instellen. En breng volle vuilniszakken voor vertrek weg: laat ze niet voor je deur staan. Ook slim: als je met de auto op vakantie gaat, zorg dan tijdens het inladen van de bagage dat je dit altijd uit het zicht doet. Dan breng je pottenkijkers niet op ideeën.