Zin in een makkelijke maaltijd die ook nog eens goed vult? Dan moet je zeker eens deze parelcouscous met kikkererwten en geroosterde groenten proberen. Dit heerlijke vegetarische gerecht van HelloFresh staat binnen 40 minuten op tafel.
Ingrediënten voor 4 personen:
Verwarm de oven voor op 220 graden. Bereid ondertussen de bouillon. Snijd de courgette, pruimtomaten, de bosuien en de knoflooktenen. Dep de kikkererwten droog met een keukenpapiertje of schone theedoek. Pers als laatste de citroen uit.
Bedek de bakplaat met bakpapier en verdeel over de helft van de bakplaat de courgette, pruimtomaten en de helft van de takjes tijm. Verdeel de kikkererwten over de andere helft van de bakplaat. Strooi er wat paprikapoeder over. Besprenkel vervolgens de hele bakplaat met olijfolie en strooi er wat peper en zout over. Schep de kikkererwten om. Zet de bakplaat in de oven en bak de groenten en kikkererwten ongeveer 20 minuten totdat ze goudbruin kleuren. Schep na 10 minuten even om.
Terwijl de groenten in de oven bakken, bereid je ondertussen de parelcouscous. Smelt de roomboter in een wok of hapjespan met deksel. Bak de knoflook en bosui op middelhoog vuur. Voeg daarna de couscous en de overige tijmtakjes toe. Rooster het 2 tot 3 minuten totdat de parelcouscous licht geroosterd is. Voeg dan de bouillon toe en laat het geheel 10 tot 12 minuten zachtjes koken. Roer regelmatig door de pan. Als de couscous te snel droog wordt, kun je wat extra water toevoegen.
Verkruimel de feta en voeg de helft daarvan samen met de geroosterde courgette en tomaten aan de couscous toe. Meng er ook 2 theelepels citroensap per persoon doorheen. Garneer de parelcouscous tot slot met de kikkererwten, de bosui en de overige feta. Eet smakelijk!
Dit recept smaakt nog lekkerder met groenten uit je eigen moestuin.
De dag begint met het geluid van vogels, dauw op het gras en het zachte…
Tulpen staan bekend als een van de symbolen van Nederland. Maar wist jij al dat…
Het gazon is een plek die het hele jaar door intensief gebruikt wordt, en daarom…
Landelijk wonen is heerlijk en heeft veel charme, maar het zijn vaak oudere woningen. Die…
Dit artikel is geschreven in samenwerking met HEMA De overgang van koud naar warm weer…
De bever, ooit uitgestorven in Nederland, heeft dankzij herintroductieprogramma's zijn plek in onze natuur heroverd.…