Categories: HoofdgerechtRecepten

Paprikapannenkoeken met spinazie

Ziet dat er niet feestelijk uit, zo’n oranje pannenkoek? Vul ze naar hartenlust met je favoriete groente, of bak ze met alleen wat kaas of spek. 

Ingrediënten
2 oranje paprika’s
300 g bloem
3 eieren
400 ml melk
zout
peper
1 el olie

Voor de vulling:
600 g verse spinazie
100 g zachte geitenkaas
handje geraspte kaas

Bereiding paprikapannenkoeken 
Halveer de paprika’s en verwijder de zaadlijsten. Leg ze in een ovenschaal en sprenkel er een klein beetje olijfolie erover. Rooster in een voorverwarmde oven (200 °C) een half uurtje, tot ze rimpelig zijn. Laat ze dan in de schaal afkoelen. Je hoeft de velletjes er niet af te halen, die mix je straks helemaal mee.
Mix de bloem met de eieren, melk, zout en peper tot een beslag. Met een staafmixer mix je nu de geroosterde paprika’s erdoor tot je een gelijkmatig beslag hebt.
Verhit een koekenpan met wat olie en bak er de pannenkoeken een voor een in. Ze hoeven niet goudbruin te worden, maar wel gaar. Leg ze apart en laat afkoelen.
De spinazie wok je even snel in een hete koekenpan of wok. Die hoeft alleen maar te slinken. Druk daarna zoveel mogelijk van het vocht eruit.
Besmeer een pannenkoek met wat geitenkaas, vul met de spinazie en rol op. Herhaal dit met alle pannenkoeken. Leg de opgerolde pannenkoeken in een ovenschaal en bestrooi met wat geraspte kaas naar keuze.
Tot hier kun je ook alles al voorbereiden en afgedekt koud wegzetten.
Verwarm net voor het opdienen je oven voor op 170 °C. Als de oven op temperatuur, zet je de ovenschaal erin en binnen een kwartiertje is alles lekker warm en de kaas gesmolten.

Ook lekker: oranje tompouces of oranje muffins!

Bron: Tijd voor Paprika

admin

Share
Published by
admin

Recent Posts

Waar het buitenleven naar binnen stroomt: koken met karakter

De dag begint met het geluid van vogels, dauw op het gras en het zachte…

5 dagen ago

Tulpen: alles wat je moet weten

Tulpen staan bekend als een van de symbolen van Nederland. Maar wist jij al dat…

3 weken ago

Realiseer een vol en groen gazon met deze tips

Het gazon is een plek die het hele jaar door intensief gebruikt wordt, en daarom…

3 weken ago

Duurzaam verwarmen met infrarood

Landelijk wonen is heerlijk en heeft veel charme, maar het zijn vaak oudere woningen. Die…

3 weken ago

Waarom een 4-seizoenen dekbed een slimme keuze is, zeker nu het zomer wordt

Dit artikel is geschreven in samenwerking met HEMA De overgang van koud naar warm weer…

3 weken ago

De bever: onze beste houthakker

De bever, ooit uitgestorven in Nederland, heeft dankzij herintroductieprogramma's zijn plek in onze natuur heroverd.…

3 weken ago