Recepten

Ovenschotel met bosbessen

In bosbessen zit de hele kracht van de natuur. Ze zijn goed voor je gezondheid en geven toetjes, banket en jam lekker veel smaak.

En het allerbeste: de zoete vruchtjes kun je niet alleen in de vrije natuur plukken, maar ook op een bosbessenkwekerij en zelfs in eigen tuin – zomaar, vers van de struik.

Zoete ovenschotel met bosbessen
Voor 4 personen

boter voor de vuurvaste schaal
200 g bosbessen
4 eieren
30 g poedersuiker
150 g kwark
50 g bloem
50 g gemalen amandelen
250 ml melk
1 el maïzena

Verwarm de oven voor op 180º C boven- en onderwarmte. Bestrijk de vuurvaste schaal met boter. Was de bosbessen en dep ze voorzichtig droog. Splits de eieren en klop de eierdooiers met poedersuiker schuimig. Voeg de kwark, de bloem, de gemalen amandelen en de melk toe en roer alles tot een dik vloeibaar beslag. Klop de eiwitten stijf en schep ze voorzichtig door de deegmassa. Doe het beslag in de schaal. Bestuif de bosbessen met maïzena, meng de helft door het beslag en verdeel de andere helft op het beslag. Bak in 30 minuten goudbruin in de oven. Haal de schotel uit de oven en dien heet of lauwwarm op.

Bereidingstijd: 20 minuten
Baktijd: 30 minuten

admin

Share
Published by
admin
Tags: ovengerecht

Recent Posts

Landelijk interieur: hier kun je aan denken

Landelijk wonen kent zijn charmes. Denk aan de rust, ruimte en natuur wat veel mensen…

1 maand ago

Grutto: Sierlijke steltloper

De grutto is een beschermde inheemse vogel die helaas snel verdwijnt. Deze vogel is niet…

1 maand ago

Verwen haar extra goed met Moederdag

Zondag 11 mei is het Moederdag! Heb jij al bedacht wat je haar gaat geven?…

1 maand ago

Beleef de natuur in mei

In mei legt iedere vogel een ei, zo luidt het gezegde. De meeste trekvogels zijn…

1 maand ago

De tuin in mei: 5 planten die nu bloeien

Vogels zijn druk in de weer, bloemen openen hun knoppen en de eerste, echt warme…

2 maanden ago

Zelf ijsjes maken

IJsjes eten is altijd een feest! Vooral als het buiten lekker warm is. Zelf ijsjes…

2 maanden ago