Bij Hydroponie laat je planten niet wortelen in de grond, maar in water. Op die manier geniet je niet alleen van het blad, maar ook van de wortels van de plant. Dit geeft een leuk en speels effect en is dan ook een van de nieuwste trends op het gebied van kamerplanten.

Een vaas met bloemen is heel leuk, maar staat vaak niet zo lang. Je kunt ook planten in een vaas zetten en met de juiste verzorging houd je die wel maanden lang goed. Een leuke eyecatcher! En een totaal nieuwe originele manier om je huis te verfraaien met groen.

Hydroponie: planten op water zijn de nieuwste trend

Zo ga je te werk:

  1. Kies een geschikte plant. Voorbeelden hiervan zijn Clusia en Anthurium.
  2. Haal de plant uit de pot en verwijder voorzichtig zo veel mogelijk aarde. Pas op dat je de wortels niet beschadigt. Een tip: doe dit boven een vuilniszak, anders zal het proces veel rommel geven.
  3. Dompel de wortels in lauwwarm water om de laatste beetjes aarde los te weken. Je gebruikt lauwwarm water, omdat de wortels in koud water ‘schrikken’.
  4. Kies een transparante vaas, zodat je de wortels ook goed ziet. Bij voorkeur een met een smalle hals zodat de plant mooi rechtop blijft staan.
  5. Vul de vaas met water op kamertemperatuur. Neem bij voorkeur bronwater; dit bevat meer mineralen waar de plant zich mee voedt. Daarnaast kan de pH-waarde van het kraanwater per stad verschillen en dus te zuur zijn of te veel kalk bevatten. Vervang het water om de 2-3 weken.
  6. Zet de plant in de vaas.
  7. Genieten maar!
Anderen lezen ook:  Recept pittige kastanjesoep

Video hydroponie

Wij namen de proef op de som en gingen zelf aan de slag. Met bovengenoemde planten en mooie vazen gingen we van start. In onderstaande video zie je hoe we te werk zijn gegaan. Inmiddels staan deze twee planten al twee maanden en ze doen het hartstikke goed!

Op de website vind je nog veel meer leuke artikelen om lekker creatief bezig te zijn!