Zonnebloemen associëren we graag met positieve dingen als warmte, zon en vooral gezelligheid. Ze verfraaien hun omgeving en zijn daarnaast ook nog eens gezond!

Minizonnetjes
De bloemen danken hun naam niet alleen doordat ze als minizonnetjes boven hun tuinburen uittorenen, ze hebben vooral de naam omdat ze zich met hun schotelvormige bloemhoofden zich altijd naar de zon draaien.

Zonnebloem ontdekt
5000 jaar geleden waren de Mexicanen de eersten die de bijzondere waarde van deze bloem inzagen en de zonnebloem vanwege zijn vrolijke uitstraling als sierplant waardeerden.

Symbool voor vruchtbaarheid
Door de circa 1000 zaden die in zijn bloemhoofd zitten, werd de zonnebloem een symbool voor vruchtbaarheid. Toen men ook nog ontdekte wat een waardevolle olie er uit de zaden van de zonnebloem gewonnen kon worden, kon de plant niet meer stuk.zonnebloemen-shutter

Gezonde zonnebloemolie
Zonnebloemolie is rijk aan linolzuur en heeft een positief effect op de cholesterolspiegel. Bovendien bevat zonnebloemolie vitamine A, B, D, E en K plus mineralen als calcium, magnesium, seleen en ijzer.

Koude zonnebloemolie
Wil je liever olie met wat meer smaak? Probeer dan eens de koudgeperste zonnebloemolie! Deze olie, die zonder verhitten wordt geproduceerd, heeft een nootachtige smaak.

Vrolijke blikvanger
Ook buiten de keuken is de zonnebloem een plant die graag wordt gezien. Zijn vrolijke uitstraling komt vooral in zomerse boeketten tot zijn recht. Zowel binnen als buiten zorgen zonnebloemen voor een feestelijke stemming.