Dieren in de natuur zijn altijd mooi, daarom is het leuk om er ook iets meer over te weten! Deze 3 dieren kun je goed in het wild spotten.

Schotse Hooglanders spotten
Schotse Hooglanders zijn allang geen onbekenden meer in onze contreien. Dit runderras met zijn lange haren en lange horens als grazers worden ingezet in natuur- en recreatiegebieden. De runderen hebben weinig zorg nodig en zijn ook niet bepaald agressief, mits je ze met rust laat natuurlijk.

Let op: Kom niet te dichtbij, aai ze niet, blijf rustig en maak niet al te gekke bewegingen. Dan zal er niets gebeuren!

3x dieren in het wild gespot

Uitkijken naar en voor wilde zwijnen
Wilde zwijnen hebben niet de beste ogen, dus als je heel stil bent en ‘uit de wind’ staat heb je grote kans om ze in het bos te zien. Plekken waar wilde zwijnen komen, herken je onder meer aan de ‘schuurbomen’. Deze bomen, vaak in de buurt van een modderpoel, zijn op een halve meter boven de grond helemaal gladgeschuurd. Met modderbaden en door te schuren houden de wilde zwijnen hun vacht en huid op peil.

Let op: De zeugen zijn erg beschermend naar hun jongen toe; ze dulden geen indringers en daartoe behoort ook de mens.

3x dieren in het wild gespot

Het damhert zien
Het damhert zal je vinden op onder meer de Veluwe en in de duinen. De volwassen mannetjes trekken het grootste deel van het jaar samen rond. Eind juli komt de groei van het nieuwe gewei van het mannetjeshert ten einde. Nu begint het zogenaamde ‘vegen’: de veloursachtige huid op de botmassa wordt op die manier afgeschuurd. Na het vegen is het mannetje helemaal klaar voor de bronsttijd die ongeveer twee maanden later, in de herfst, begint.

3x dieren in het wild gespot