Postelein is gemakkelijk te telen en zeer vitaminerijk. De dikvlezige blaadjes van dit eenjarige plantje, dat je vanaf half mei tot eind augustus kunt zaaien, hebben een licht zure en zoute smaak en zijn heerlijk in een zomerse salade.
Al drie tot zes weken na het zaaien zijn de blaadjes te oogsten. Als je steeds een beetje zaait – in de volle grond of in potten – kun je de hele zomer door postelein eten. Zaai breed uit op een warme, beschutte plek en liefst op humeuze, vochthoudende en niet te zware grond.
Meerdere keren oogsten
Als je bij het oogsten de blaadjes niet te kort afsnijdt, groeien de plantjes weer aan waardoor je nog een keer kunt oogsten. Postelein kun je rauw of gekookt eten. Je moet deze groente vers eten, want hij is niet lang houdbaar.
De natuur of je tuin is een belangrijk instrument op weg naar rust, ontspanning en…
Er fladdert, zweeft en zoemt heel wat door de tuin vanaf het vroege voorjaar tot…
In mei legt iedere vogel een ei, zo luidt het gezegde. De meeste trekvogels zijn…
Elke tegel is uniek door zijn eigen dessin. Samen vormen ze een levendig patroon, dat…
Wil jij je badkamer net dat beetje extra’s geven? Een inloopdouche is een fantastisch idee!…
Houten schuren zoals ook de houten schuren van gelderschehoutbouw.nl zijn niet alleen functionele opslagruimten; ze…