Verse champignons  zorgen in de keuken het hele jaar door voor een fijn paddenstoelaroma. Bovendien munt hij uit door zijn veelzijdigheid en waardevolle stoffen.

Vroeger was de verfijnde smaak van champignons voorbehouden aan de hoogste kringen, tegenwoordig kan iedereen er gelukkig van genieten!

champignons

De champignon met zijn meestal witte hoed is in onze keuken inmiddels de populairste eetbare paddenstoel. En dat is goed, want behalve een lekkere smaak bevat de champignon veel kostbare vitamines en mineralen en smaken bij heel veel gerechten, op pizza´s doen ze het bijvoorbeeld erg goed. Bovendien heeft hij ten opzichte van zijn familieleden uit het bos een belangrijk pluspunt: eekhoorntjesbrood, cantharellen en veel andere eetbare paddenstoelen zijn, mits ze niet worden geïmporteerd, slechts enkele maanden per jaar vers verkrijgbaar.

champignons op pizza

Champignons daartegen zijn het hele jaar vers verkrijgbaar.

Probeer bijvoorbeeld eens: Gevulde champignons met pesto en tomaatjes!