Elk seizoen heeft zijn charme, maar de herfst heeft toch wel heel veel te bieden. De dahlia’s bloeien lustig door tot aan de eerste nachtvorst, siergrassen wuiven vriendelijk in het warme najaarslicht en in het bos wordt het feest met vlammend rood blad en paddenstoelen die uit de grond schieten.

In LandIdee oktober-november lees je onder andere over:

Brocante in Exloo: op reis voor de mooiste spullen
Ongeveer acht keer per jaar gaan Klaar en Ina Dekker samen op reis. Naar Frankrijk en België om mooie spullen te kopen voor hun brocantewinkel De Koffer in Exloo. Met een volle bus rijden ze vervolgens naar huis om allerlei mooie dingen te maken.

De bever: vlijtige burchtbewoner
Terwijl veel mensen herfstvakantie houden, is de bever druk bezig. Omdat hij in de herfst op ander voedsel overgaat, moet hij voor de winter nog een heleboel bomen vellen. Vers hout is immers zijn lievelingskostje.

Geneeskrachtige aarde
Aarde, klei en leem uit mineraalrijk oergesteente worden al duizenden jaren door de mens gebruikt voor de behandeling van verschillende aandoeningen. Therapeute Monika Mayer laat zien hoe het aloude huismiddeltje uit de natuur op de juiste manier wordt toegepast.

Lekker koken met pompoenen
Rond en vrolijk: in de herfst schitteren pompoenen met hun bijzondere vormen en mooie kleuren. Hij is niet alleen een lust voor het oog, hij is ook nog eens heerlijk in de keuken. In LandIdee vind je 9 heerlijke gerechten met pompoen.

Alpaca’s knuffelen in de Ardennen
Het zijn geen schapen en ook geen lama’s. Toch hebben alpaca’s iets van beide. Van nature leven ze in het hoge Andesgebergte, maar ze grazen net zo graag in de Vlaamse Ardennen. LandIdee ging op bezoek bij een alpacaboerderij.

Betoverende herfst: decoraties uit tuin en bos
Bonte bladeren en mooi getekende boomschors, felrood of oranje gekleurde bessen en glanzende kastanjes. De herfst betoverd ons met kleurrijke, decoratieve materialen uit de natuur. In LandIdee vind je allerlei ideeën om met dat materiaal mooie creaties te maken.

Samen handwerken
De handwerkcafés, breiclubjes en workshops schieten als paddenstoelen uit de grond. Kneuterig? Helemaal niet! Het is juist erg gezellig en je brengt elkaar nog op ideeën ook. LandIdee nam een kijkje bij de Echtstudio van Kim Poelwijk. (Extra: exclusief patroon voor een vloerkleed)

LandIdee bestellen
LandIdee oktober november 2012

Verder in dit nummer:
Duindoorn: kleurrijke besjes vol vitamine C
De natuur helpt bij concentratieproblemen
Kardinaalsmuts & co: Vlammend rood of wintergroen
12 tips om herfstblad te gebruiken
Zelf praktische meubeltjes maken
Tips om groenten te oogsten en te bewaren
Snel gemaakt: dierenlampion