Kerstspecial 2015 

Sfeervolle kerst op het platteland
Midden in het veenweidelandschap van Harmelen staat de sfeervolle en knusse woonboerderij van Klazina en Ronald.  Als groen- en trendspecialist bij GRS Retail en zelfstandig styliste en tuinontwerpster bij ’t Winkelmeisje geniet ze ervan wanneer ze met kerst haar huis nog net wat extra mag versieren.

Een stressvrije kerst
Karin Luiten heeft een passie voor koken en houdt van originele maar haalbare recepten en daar hebben we zeker met de kerst allemaal behoefte aan! Een voorproefje uit haar nieuwe boek De vrolijke tafel.

Worstenbroodjes bij de kerstboom
Warme chocolademelk, worstenbroodjes en een ‘kei-grote’ kerstboom: het feest kan beginnen. Ilona Sprenger uit Oostzaan wrijft in haar handen. De van oorsprong Brabantse is dol op tradities.

Mysterieuze maretak
Weinig planten zijn zo met mysterie omgeven als de maretak of mistletoe. Een bosje maretak boven de deur zou het kwade verdrijven en bij de druïden speelde maretak een rol bij vruchtbaarheidsrituelen.

Zo creëer je de juiste verlichting
Sfeervol licht binnen de vier muren van je woning ontstaat niet zomaar. Om de juiste verhouding tussen een functioneel verlichte werkplek, voldoende licht boven de eettafel en sfeerlicht in de zithoek te creëren, moet je doordacht te werk gaan. We geven je enkele tips.

Dennenappels & Co sieren het huis
Het zijn vondsten, verzameld in het bos en gedroogd in een warme ruimte: met de kegels van naaldbomen kun je prachtige decoraties maken. De heerlijke geur van hars en bosgrond vult het hele huis.

Buiten koud, binnen lekker warm
Na een lange winterwandeling in de heldere frisse lucht zorgen handgemaakte woonaccessoires van vilt voor een weldadig gevoel.

Kaarslicht in de adventstijd
Witte glinsterende sneeuw, een stralend blauwe lucht en bruin hout hebben ons geïnspireerd: deze adventsstukjes zorgen in de tijd voor de kerst voor een feestelijke sfeer.

Luxe kerstkoeken
Zijn het grote koeken of luxe repen? Fijne zoete versnaperingen hebben precies de goede maat voor een koffiepauze tussendoor. Ze zijn liefdevol ingepakt, dus zeer geschikt om als cadeautje mee te brengen.

Zilverglans & toverparels
Glanzende suikerparels en purperkleurige besjes geven de koffietafel in december een feestelijk tintje. Vooral als het effect van de pareltjes door roze cyclamen en geurige rozemarijntakjes wordt versterkt.

Pavlova & Meringue
Met een pavlova maak je indruk op je gasten! Het nagerecht is heel gemakkelijk te maken en bijna iedereen is er dol op. Culinair auteur Lene Knudsen heeft de lekkerste recepten bij elkaar gebracht in het boek Pavlova & Meringue. In de kerstspecial van LandIdee alvast een voorproefje!

Kerstwandeling met ezels, een bijzondere ervaring
Rond de kerstperiode zien we overal kerststalletjes verschijnen met Jozef en Maria en in de kribbe het kindeke Jezus. Daaromheen staan enkele herders met hun schapen en de drie wijzen uit het oosten. Ook de os en de ezel ontbreken niet. Hoe deze dieren in de stal verzeild zijn geraakt is een raadsel.

Zweedse kerstsfeer in Zwitserland
Kerst wordt alom gevierd, dus waarom niet een kijkje nemen over de grenzen? Zo verandert het Zweedse huis van de Zwitserse Conni en Andreas in november in een creatieve werkplaats. Er wordt geknutseld, gebakken en gezongen. Hun 2 kinderen zien nu al reikhalzend uit naar kerstavond.

De Kerstspecial van LandIdee ligt vanaf 15 oktober in de winkel en is hier te bestellen!

kerstspecial LandIdee