Tuin in de winter
Als Koning Winter eenmaal toeslaat, valt het tuinwerk vrijwel stil. Dan kun je van achter het raam genieten van de sneeuwpracht of je haalt je warme laarzen tevoorschijn en trekt eropuit. Voordat het echt gaat vriezen, is het verstandig nog wel een paar maatregelen in de tuin te treffen!

Sonja’s sfeervolle witte kerst
De keukentafel is gedekt met mooi servies en blauw glaswerk. Allerlei kleine hapjes staan klaar om geproefd te worden. Grote vazen met boeketjes sieren de tafel en in het houten boompje fonkelen de lichtjes. Het knusse huisje van Sonja en Dirk is klaar voor een gezellige kerst.

De warme winterkeuken
Kaarsen aan, een knapperend openhaardvuur en een pruttelende stoofpot die heerlijke geuren door het huis verspreidt; culinair auteur Caroline Hofberg is dol op deze knusse sfeer. In haar boek De Warme Winterkeuken heeft ze voedzame en feestelijke winterrecepten verzameld.

Feestelijke recepten; vlees in de hoofdrol
Tijdens de feestdagen willen we graag iets heel speciaals op tafel zetten. Daarom hebben we een aantal recepten verzameld die net een beetje meer tijd en werk vragen. Maar het loont de moeite…

Exotische smaakmaker; kaneel
Kaneel was lange tijd voorbehouden aan de machtigen en rijken der aarde. Tegenwoordig is deze aromatische specerij vooral uit wintergerechten niet meer weg te denken.

Zweedse kerst; God jul!
In het land van de rendieren is het Julfeest de beste tijd om vrolijk feest te vieren en goed te eten. We namen een kijkje in het hoge noorden en zagen hoe de Zweden kerst vieren.

Koken op het ritme van de seizoenen; kerstmenu, net even anders
Houd je van traditionele gerechten voor het kerstdiner, maar wil je wat anders? Wij namen een kijkje bij de Duitse kok Markus Thyssen, die in zijn keuken liefst streek- en seizoensgebonden producten toelaat.

Binnenpret met ijskristallen
Als we van ons huis een knus plekje willen maken, moeten we de winter buiten de deur houden. We halen de sierlijke vormen van de ijskristallen in huis om er lekker warme en zachte gebreide en gehaakte accessoires mee te versieren.

Natuurlijke decoraties voor advent
Met kerst schittert en blinkt het vaak in iedere hoek. Maar niet iedereen is gediend van zoveel pracht en praal. Daarom laten we je zien hoe je ook met eenvoudige of natuurlijke materialen mooie decoraties kunt maken.

Marjolein
De delicate zoete smaak van marjolein werd al gewaardeerd door de oude Grieken en Romeinen, die ook al wisten dat het kruid gerechten niet alleen lekkerder maar ook beter verteerbaar maakt.

Winter op de boerderij
De wereld rondom de boerderij is in één nacht bedekt met een dik pak sneeuw. Een overgebleven struik boerenkool lijkt met zijn witte hoed wel een paddenstoel. De dieren lopen een beetje verdwaasd over het erf en in de wei.

Feestelijk versierd
Aardetinten, vers groen, paarse hyacintenbollen en kerstballen in gedempte tinten: in deze decoratieideeën voor hal en huisdeur zijn alle kleuren van de natuur speels verwerkt.

Gewoon lekker; koekjes
Tien koekjesrecepten, gemakkelijk te bereiden en met weinig ingrediënten.

Kleur tijdens de donkere dagen
De donkere dagen voor kerst maak je een tintje lichter door bloembollen te gebruiken.

LI kerstcover

De Kerstspecial van LandIdee is vanaf 16 oktober te koop in de winkel of is hier te bestellen!