Bisschopswijn is echt een drankje voor december, het lijkt wel wat op glühwein. Wil je voor de kinderen een versie zonder alcohol maken, neem dan druivensap in plaats van wijn en laat de suiker achterwege.
Ingrediënten:
1 fles rode wijn
½ glaasje bessenjenever
kleine sinaasappel
1 kaneelstokje
6 kruidnagels
50 g suiker
stukje foelie
Bereiding bisschopswijn
Giet kokend water over de sinaasappel zodat de waslaag oplost.|
Snijd de sinaasappel in tweeën en steek de kruidnagels in de schil.
Schenk wijn en jenever in de pan, voeg de sinaasappel met de kruidnagels, het kaneelstokje en het stukje foelie toe en verwarm.
Laat ongeveer 45 minuten trekken maar zorg ervoor dat de vloeistof niet te heet wordt en zeker niet kookt, want dan vervliegt de alcohol
Haal de sinaasappel en kruiden uit de wijn, roer de suiker erdoor en dien op in hittebestendige glazen.
Geniet ervan!
Probeer ook:
Glögg, warme chocolodemelk met chili of eggnog
De dag begint met het geluid van vogels, dauw op het gras en het zachte…
Tulpen staan bekend als een van de symbolen van Nederland. Maar wist jij al dat…
Het gazon is een plek die het hele jaar door intensief gebruikt wordt, en daarom…
Landelijk wonen is heerlijk en heeft veel charme, maar het zijn vaak oudere woningen. Die…
Dit artikel is geschreven in samenwerking met HEMA De overgang van koud naar warm weer…
De bever, ooit uitgestorven in Nederland, heeft dankzij herintroductieprogramma's zijn plek in onze natuur heroverd.…