Lentesalade met ei
Deze lentesalade met ei is een prima lunchgerecht met een snee stevig boerenbrood. Uiteraard is de lentesalade ook geschikt als voorgerecht of bijgerecht.
Voor 4 personen
Ingrediënten 6 eieren, 1 komkommer, 2 gele paprika’s, 4 stengels bleekselderij, 150 g gekookte ham in plakjes, 100 g yoghurt, 100 g crème fraîche, 2-3 el witte balsamicoazijn, 1-2 el citroensap, zout, peper uit de molen, een beetje suiker, tuinkers voor de versiering
Bereiding Kook de eieren ongeveer 6 minuten (maat M, in reeds kokend water). Was de komkommer en halveer hem in de lengte, verwijder de zaadjes en snijd hem in blokjes. Was de paprika’s, halveer ze, maak ze schoon en snijd ze in smalle reepjes. Was de selderij en snijd de stengels in schijfjes. Snijd de ham in reepjes. Laat de eieren schrikken, pel ze en snijd ze in plakjes. Schik ze met de voorbereide ingrediënten voor de salade op borden.
Meng de yoghurt met de crème fraîche, balsamicoazijn, citroensap en 2 tot 3 eetlepels water. Breng met zout, peper en suiker op smaak. Druppel de dressing over de salade, versier met tuinkers en dien op.
Bereidingstijd: 25 minuten ǀ Kooktijd: 6 minuten
De dag begint met het geluid van vogels, dauw op het gras en het zachte…
Tulpen staan bekend als een van de symbolen van Nederland. Maar wist jij al dat…
Het gazon is een plek die het hele jaar door intensief gebruikt wordt, en daarom…
Landelijk wonen is heerlijk en heeft veel charme, maar het zijn vaak oudere woningen. Die…
Dit artikel is geschreven in samenwerking met HEMA De overgang van koud naar warm weer…
De bever, ooit uitgestorven in Nederland, heeft dankzij herintroductieprogramma's zijn plek in onze natuur heroverd.…