Lentesalade met ei
Deze lentesalade met ei is een prima lunchgerecht met een snee stevig boerenbrood. Uiteraard is de lentesalade ook geschikt als voorgerecht of bijgerecht.
Voor 4 personen
Ingrediënten 6 eieren, 1 komkommer, 2 gele paprika’s, 4 stengels bleekselderij, 150 g gekookte ham in plakjes, 100 g yoghurt, 100 g crème fraîche, 2-3 el witte balsamicoazijn, 1-2 el citroensap, zout, peper uit de molen, een beetje suiker, tuinkers voor de versiering
Bereiding Kook de eieren ongeveer 6 minuten (maat M, in reeds kokend water). Was de komkommer en halveer hem in de lengte, verwijder de zaadjes en snijd hem in blokjes. Was de paprika’s, halveer ze, maak ze schoon en snijd ze in smalle reepjes. Was de selderij en snijd de stengels in schijfjes. Snijd de ham in reepjes. Laat de eieren schrikken, pel ze en snijd ze in plakjes. Schik ze met de voorbereide ingrediënten voor de salade op borden.
Meng de yoghurt met de crème fraîche, balsamicoazijn, citroensap en 2 tot 3 eetlepels water. Breng met zout, peper en suiker op smaak. Druppel de dressing over de salade, versier met tuinkers en dien op.
Bereidingstijd: 25 minuten ǀ Kooktijd: 6 minuten
Houd jij van het buitenleven met zijn frisse groen, bloemen en planten, en wil je…
Carports zijn in 2025 niet meer weg te denken uit vele Nederlandse tuinen. Houten carports…
Een strak gazon staat of valt met het juiste gereedschap. Toch raakt iedereen vroeg of…
Van donderdag 21 tot en met zondag 24 augustus is landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt in Beesd…
In juli en augustus bruist de natuur van het leven. Bloemen staan volop in bloei,…
Prijzen voor woonverzekeringen lopen flink uiteen, maar een lage premie hoeft niet te betekenen dat…