Zo bak je het lekkerste en leukste ei!

Een gebakken ei lijkt zo makkelijk, maar om het perfecte spiegelei te krijgen, zijn deze tips toch wel heel handig! Ook leuk: maak een ‘eifiguur’ met mal!

Wat heb je nodig voor een gebakken ei?

  • ei (hoeveelheid eieren is afhankelijk van het aantal personen of hoeveel honger je hebt)
  • koekenpan
  • scheutje boter of olijfolie
  • eventueel siliconen mal in een leuke vorm, bijvoorbeeld een hartje of konijn!
  • eventueel zout of andere kruiden

Zo bak je een ei met mal*

Leg de mal in de pan. Zet de pan met mal op middelhoog vuur, doe een scheutje boter in de mal/pan. Wacht tot de boter goed gesmolten is, maar nog niet begint te schuimen.

Breek een ei boven een kommetje of direct in de mal/pan. Wanneer je het eerst boven een kommetje breekt, kun je per ongeluk meegekomen stukjes schaal uit het ei halen.

Doe eventueel een deksel over het ei, het liefst een deksel dat kleiner is dan de pan en precies over het ei past zonder de dooier aan te raken. Laat het ei in circa 3-5 minuten bakken.

Zodra het eiwit gestold en het randje een klein beetje krokant is, is het ei klaar. Haal voorzichtig de mal weg, of schep het gebakken ei met mal en al uit de pan en haal de mal pas weg nadat je het geheel op een bord hebt gelegd. Gebruik hiervoor een schuimspaan.

Bestrooi het gebakken ei naar smaak met wat zout of andere kruiden.

Serveer het gebakken ei op brood of toast! Heerlijk met avocado, een plakje kaas of ham en eventueel wat kruiden en sla: eet smakelijk!

*Bak je een ei zonder mal, dan sla je de stappen met mal uiteraard gewoon over.

Liever een gekookt of gepocheerd ei? Bekijk ook de artikelen: Hoe kook je het perfect ei? en Gepocheerd ei maken, hoe doe je dat? 

admin

Share
Published by
admin

Recent Posts

Waar het buitenleven naar binnen stroomt: koken met karakter

De dag begint met het geluid van vogels, dauw op het gras en het zachte…

5 dagen ago

Tulpen: alles wat je moet weten

Tulpen staan bekend als een van de symbolen van Nederland. Maar wist jij al dat…

3 weken ago

Realiseer een vol en groen gazon met deze tips

Het gazon is een plek die het hele jaar door intensief gebruikt wordt, en daarom…

3 weken ago

Duurzaam verwarmen met infrarood

Landelijk wonen is heerlijk en heeft veel charme, maar het zijn vaak oudere woningen. Die…

3 weken ago

Waarom een 4-seizoenen dekbed een slimme keuze is, zeker nu het zomer wordt

Dit artikel is geschreven in samenwerking met HEMA De overgang van koud naar warm weer…

3 weken ago

De bever: onze beste houthakker

De bever, ooit uitgestorven in Nederland, heeft dankzij herintroductieprogramma's zijn plek in onze natuur heroverd.…

3 weken ago