Een gebakken ei lijkt zo makkelijk, maar om het perfecte spiegelei te krijgen, zijn deze tips toch wel heel handig! Ook leuk: maak een ‘eifiguur’ met mal!
Leg de mal in de pan. Zet de pan met mal op middelhoog vuur, doe een scheutje boter in de mal/pan. Wacht tot de boter goed gesmolten is, maar nog niet begint te schuimen.
Breek een ei boven een kommetje of direct in de mal/pan. Wanneer je het eerst boven een kommetje breekt, kun je per ongeluk meegekomen stukjes schaal uit het ei halen.
Doe eventueel een deksel over het ei, het liefst een deksel dat kleiner is dan de pan en precies over het ei past zonder de dooier aan te raken. Laat het ei in circa 3-5 minuten bakken.
Zodra het eiwit gestold en het randje een klein beetje krokant is, is het ei klaar. Haal voorzichtig de mal weg, of schep het gebakken ei met mal en al uit de pan en haal de mal pas weg nadat je het geheel op een bord hebt gelegd. Gebruik hiervoor een schuimspaan.
Bestrooi het gebakken ei naar smaak met wat zout of andere kruiden.
Serveer het gebakken ei op brood of toast! Heerlijk met avocado, een plakje kaas of ham en eventueel wat kruiden en sla: eet smakelijk!
*Bak je een ei zonder mal, dan sla je de stappen met mal uiteraard gewoon over.
De dag begint met het geluid van vogels, dauw op het gras en het zachte…
Tulpen staan bekend als een van de symbolen van Nederland. Maar wist jij al dat…
Het gazon is een plek die het hele jaar door intensief gebruikt wordt, en daarom…
Landelijk wonen is heerlijk en heeft veel charme, maar het zijn vaak oudere woningen. Die…
Dit artikel is geschreven in samenwerking met HEMA De overgang van koud naar warm weer…
De bever, ooit uitgestorven in Nederland, heeft dankzij herintroductieprogramma's zijn plek in onze natuur heroverd.…