Recepten

Lekkere rabarbertaartjes

Zin om te bakken? Probeer eens deze smakelijke rabarbertaartjes, die je naar wens maakt met bloem of halfom volkorenmeel (foto). Ze hebben een heerlijke friszoete vulling van rabarber met morellen.

Bereidingstijd: circa 45 minuten
Baktijd: circa 40 minuten

Ingrediënten voor 8 taartjes

Voor de vulling

  • 1 pot morellen of zure kersen (680 gr, uitlekgewicht 350 gr)
  • 3 stelen rabarber
  • 1 pakje kookpudding vanille (37 gr)
  • 40 gr suiker
  • 5 eetlepels tarwegriesmeel

Voor het deeg:

  • 300 gr bloem (of half-om-half gewone bloem en volkorenbloem)
  • 3 theelepels bakpoeder
  • 75 gr suiker
  • 1 pakje vanillesuiker
  • 1 snufje zout
  • 150 gr magere kwark
  • 100 ml melk
  • 100 ml zonnebloemolie
  • Meel voor het bestuiven van het werkblad.

Zo maak je de rabarbertaartjes

1. Maak de vulling

Laat de kersen uitlekken en vang het sap op. Snijd de rabarber in 1-2 cm grote stukken. Breng 200 ml van het kersensap met de rabarber aan de kook. Meng het puddingpoeder volgens de instructies op de verpakking met 40 gr suiker en vervolgens met de rest van het kersensap (130 ml). Giet dit bij het rabarbermengsel in de pan en breng opnieuw aan de kook. Meng de kersen en het tarwegriesmeel door het rabarbermengsel en laat afkoelen. Voeg indien gewenst nog wat suiker toe.

2. Maak het deeg

Verwerk alle ingrediënten tot een glad deeg. Vorm van het deeg een rol, verdeel deze in 8 even grote stukken en rol elk stuk uit tot een rondje van ongeveer 20 cm doorsnee. Breng de vulling in het midden van de rondjes aan. Vouw het deeg om de vulling heen omhoog en druk aan.

3. Bakken

Bedek een bakblik met bakpapier en verdeel de taartjes met wat tussenruimte over het papier. Bak ze in de voorverwarmde oven bij 180 graden in 35-40 minuten goudbruin (bij halfom volkorenbloem wordt het gebak wat donkerder). Strooi over de rabarbertaartjes eventueel nog wat poedersuiker.

admin

Share
Published by
admin
Tags: bakken

Recent Posts

Waar het buitenleven naar binnen stroomt: koken met karakter

De dag begint met het geluid van vogels, dauw op het gras en het zachte…

6 dagen ago

Tulpen: alles wat je moet weten

Tulpen staan bekend als een van de symbolen van Nederland. Maar wist jij al dat…

3 weken ago

Realiseer een vol en groen gazon met deze tips

Het gazon is een plek die het hele jaar door intensief gebruikt wordt, en daarom…

3 weken ago

Duurzaam verwarmen met infrarood

Landelijk wonen is heerlijk en heeft veel charme, maar het zijn vaak oudere woningen. Die…

3 weken ago

Waarom een 4-seizoenen dekbed een slimme keuze is, zeker nu het zomer wordt

Dit artikel is geschreven in samenwerking met HEMA De overgang van koud naar warm weer…

3 weken ago

De bever: onze beste houthakker

De bever, ooit uitgestorven in Nederland, heeft dankzij herintroductieprogramma's zijn plek in onze natuur heroverd.…

3 weken ago