Categories: ReceptenTaart & Cake

Lekkere chocolade-appelpaastaart

Mmmm ziet dit er niet heerlijk uit? De mooie haasjes en konijntjes zorgen ervoor dat deze taart een hele mooi én lekkere traktatie is met Pasen! Was je van plan de worteltjestaart te maken, niet getreurd, Pasen kent gelukkig ook een tweede paasdag.

De chocolade- appelpaastaart is ongeveer voor 6 personen. De ingrediënten zijn geschikt voor een springvorm van 15 centimeter.

Ingrediënten voor het chocoladedeeg
4/5 eetlepels cacaopoeder
200 gram bloem
100 gram zachte boter
4 eetlepels basterdsuiker
2 eierdooiers
Enkele druppels vanille-extract
Koud water

Ingrediënten voor de vulling van de chocolade-appelpaastaart
500 gram appels
25 gram boter
2 theelepels kaneel
50 gram chocolade in stukjes
2 losgeklopte eiwitten
1 eetlepel basterdsuiker

Zo maak je de chocolade-appelpaastaart
1 Verwarm de oven voor op 180 graden. 2 Doe de boter, de bloem en de cacao in een kom. Kneed het tot er een kruimelige massa ontstaat. Voeg vervolgens de eierdooiers, het vanille-extract en een scheutje water toe. Kneed het geheel tot een soepel deeg.
3 Rol het deeg uit. Gebruik 2/3 van het deeg om de springvorm mee te bekleden. (15cm) Zet de springvorm (met deeg) ongeveer 30 minuten in de koelkast. Rol het andere deel van het deeg uit en maak er met uitsteekvormpjes kleine konijntjes en kuikentjes van. 4 Schil de appels en verwijder de klokhuizen. Snijd de appels in kleine blokjes. Doe de helft van de appelblokjes in een steelpan en voeg de boter en het kaneel toe. Laat ze onder af en toe zacht roeren op een laag vuur koken tot ze zacht worden.
5 Voeg de andere helft van de ongekookte appelblokjes toe en laat het geheel afkoelen, roer de chocoladestukjes erdoor. Prik met een vork wat gaatjes in de deegbodem en voeg de appels toe. Leg de deeghaasjes en konijntjes erop, bestrijk ze met wat eiwit en bestrooi het eventueel met basterdsuiker. 6 Bak de taart in circa 35 minuten in de voorverwarmde oven tot een heerlijke bruine, krokante chocolade-appelpaastaart!

Fijne paasdagen!

admin

View Comments

  • Leuk gedaan Ellis.

    Hij is vast heel lekker.

    En wat een mooie paastak!
    Gr T.Liny

  • Wat een mooie taart!
    En vast heel lekker.
    En de paastak,heel byzonder.
    Gr T.Liny.

  • Ik heb hem vandaag gemaakt maar in de beschrijving wordt vergeten te zeggen dat je voor het deeg de suiker er ook bij moet doen. Ik was het bijna vergeten. Mijn recept was al van vorig jaar maar precies hetzelfde. Misschien kan het aangepast worden. Ik moet hem nog gaan proeven maar hij ziet er heerlijk uit.

Share
Published by
admin

Recent Posts

Vijftig tinten groen: zo richt je een botanisch interieur in

Houd jij van het buitenleven met zijn frisse groen, bloemen en planten, en wil je…

2 dagen ago

Een houten carport die past bij je tuin: Tips en trends voor een natuurlijk geheel

Carports zijn in 2025 niet meer weg te denken uit vele Nederlandse tuinen. Houten carports…

1 week ago

Maai met gemak, zo kies je de juiste machine voor jouw gazon

Een strak gazon staat of valt met het juiste gereedschap. Toch raakt iedereen vroeg of…

1 week ago

Win tickets voor de Landgoedfair op Landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt | 21 t/m 24 augustus

Van donderdag 21 tot en met zondag 24 augustus is landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt in Beesd…

4 weken ago

10x de natuur in juli en augustus

In juli en augustus bruist de natuur van het leven. Bloemen staan volop in bloei,…

1 maand ago

Voordelig verzekerd: zo vind je de goedkoopste polis voor je huis

Prijzen voor woonverzekeringen lopen flink uiteen, maar een lage premie hoeft niet te betekenen dat…

1 maand ago