Recepten

Kruimeltaart met kersen

Lekker bij de koffie of als nagerecht: kruimeltaart met verse kersen. Het recept is bedoeld voor 1 bakplaat van ongeveer 30 x 40 cm. Je kunt de kruimeltaart ook in een platte ovenschaal maken.

Ingrediënten
Voor het deeg zachte boter en bloem voor de bakplaat, 250 g zachte boter, 250 g suiker, 5 eieren, een snufje zout, 1 tl bakpoeder, 500 g bloem, circa 120 ml melk Voor het beleg 750 g kersen, 100 g bloem, 50 g gemalen amandelen, 2 el cacaopoeder, 50 g suiker, 100 g boter, poedersuiker voor het bestuiven.

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden. Bestrijk de bakplaat met boter en bestuif hem met bloem. Roer voor het deeg de zachte boter schuimig. Roer afwisselend de suiker en eieren erdoor. Voeg het zout toe. Roer de met bakpoeder gemengde bloem en de melk snel erdoor, zodat er een soepel, goed strijkbaar deeg ontstaat. Doe het deeg op de bakplaat en strijk het glad.

Was de kersen en laat ze goed uitlekken. Strooi ze over het deeg. Meng voor de kruimels de bloem met amandelen, cacaopoeder en suiker. Snijd de boter in stukken, voeg dit toe en wrijf alles tussen je handen tot kruimels. Strooi de kruimels over de kersen en bak de taart 45 minuten in de (voorverwarmde) oven; test de gaarheid met een satéprikker.

Haal de taart uit de oven en laat hem afkoelen. Snijd hem in stukken en bestuif voor het opdienen met poedersuiker.

Bereidingstijd: 50 minuten ǀ Baktijd: circa 45 minuten

admin

Share
Published by
admin
Tags: bakken

Recent Posts

Waar het buitenleven naar binnen stroomt: koken met karakter

De dag begint met het geluid van vogels, dauw op het gras en het zachte…

6 dagen ago

Tulpen: alles wat je moet weten

Tulpen staan bekend als een van de symbolen van Nederland. Maar wist jij al dat…

3 weken ago

Realiseer een vol en groen gazon met deze tips

Het gazon is een plek die het hele jaar door intensief gebruikt wordt, en daarom…

3 weken ago

Duurzaam verwarmen met infrarood

Landelijk wonen is heerlijk en heeft veel charme, maar het zijn vaak oudere woningen. Die…

3 weken ago

Waarom een 4-seizoenen dekbed een slimme keuze is, zeker nu het zomer wordt

Dit artikel is geschreven in samenwerking met HEMA De overgang van koud naar warm weer…

3 weken ago

De bever: onze beste houthakker

De bever, ooit uitgestorven in Nederland, heeft dankzij herintroductieprogramma's zijn plek in onze natuur heroverd.…

3 weken ago