Categories: KoekjesRecepten

Koekjes met rozemarijn en pijnboompitten

Deze koekjes zijn écht onweerstaanbaar. Probeer het zelf maar!

Ingrediënten
250 g bloem
snufje fijn (zee)zout
150 g roomboter
100 g suiker
zest van 1/2 citroen
100 g pijnboompitten, geroosterd en grof gehakt
1 tl rozemarijn, fijngehakt

Bereiding koekjes met rozemarijn en pijnboompitten
Meng bloem en zout door elkaar in een kom.
Mix in een andere, grotere kom de boter tot je een lichtgele, romige substantie krijgt. Mix suiker en citroenzest erdoorheen en voeg dan de bloem, pijnboompitten en rozemarijn toe.
Kneed tot een soepel deeg.
Bestuif je werkblad met wat bloem en rol het deeg op tot een worst.
Wikkel de deegrol in vershoudfolie en leg het een uurtje in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 175 °C.
Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Haal het deeg uit de koelkast, verwijder de folie en snijd met een scherp mes de deegworst in plakjes van ongeveer ½ cm dik.
Leg de koekjes op de bakplaat en bak ze in ongeveer 15 tot 20 minuten lichtbruin. Laat ze afkoelen op de bakplaat.

Ook lekker: kip met aardappel en rozemarijn

admin

Share
Published by
admin

Recent Posts

Landelijk interieur: hier kun je aan denken

Landelijk wonen kent zijn charmes. Denk aan de rust, ruimte en natuur wat veel mensen…

1 maand ago

Grutto: Sierlijke steltloper

De grutto is een beschermde inheemse vogel die helaas snel verdwijnt. Deze vogel is niet…

1 maand ago

Verwen haar extra goed met Moederdag

Zondag 11 mei is het Moederdag! Heb jij al bedacht wat je haar gaat geven?…

1 maand ago

Beleef de natuur in mei

In mei legt iedere vogel een ei, zo luidt het gezegde. De meeste trekvogels zijn…

1 maand ago

De tuin in mei: 5 planten die nu bloeien

Vogels zijn druk in de weer, bloemen openen hun knoppen en de eerste, echt warme…

2 maanden ago

Zelf ijsjes maken

IJsjes eten is altijd een feest! Vooral als het buiten lekker warm is. Zelf ijsjes…

2 maanden ago