Categories: KoekjesRecepten

Koekjes met rozemarijn en pijnboompitten

Deze koekjes zijn écht onweerstaanbaar. Probeer het zelf maar!

Ingrediënten
250 g bloem
snufje fijn (zee)zout
150 g roomboter
100 g suiker
zest van 1/2 citroen
100 g pijnboompitten, geroosterd en grof gehakt
1 tl rozemarijn, fijngehakt

Bereiding koekjes met rozemarijn en pijnboompitten
Meng bloem en zout door elkaar in een kom.
Mix in een andere, grotere kom de boter tot je een lichtgele, romige substantie krijgt. Mix suiker en citroenzest erdoorheen en voeg dan de bloem, pijnboompitten en rozemarijn toe.
Kneed tot een soepel deeg.
Bestuif je werkblad met wat bloem en rol het deeg op tot een worst.
Wikkel de deegrol in vershoudfolie en leg het een uurtje in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 175 °C.
Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Haal het deeg uit de koelkast, verwijder de folie en snijd met een scherp mes de deegworst in plakjes van ongeveer ½ cm dik.
Leg de koekjes op de bakplaat en bak ze in ongeveer 15 tot 20 minuten lichtbruin. Laat ze afkoelen op de bakplaat.

Ook lekker: kip met aardappel en rozemarijn

admin

Share
Published by
admin

Recent Posts

Waar het buitenleven naar binnen stroomt: koken met karakter

De dag begint met het geluid van vogels, dauw op het gras en het zachte…

6 dagen ago

Tulpen: alles wat je moet weten

Tulpen staan bekend als een van de symbolen van Nederland. Maar wist jij al dat…

3 weken ago

Realiseer een vol en groen gazon met deze tips

Het gazon is een plek die het hele jaar door intensief gebruikt wordt, en daarom…

3 weken ago

Duurzaam verwarmen met infrarood

Landelijk wonen is heerlijk en heeft veel charme, maar het zijn vaak oudere woningen. Die…

3 weken ago

Waarom een 4-seizoenen dekbed een slimme keuze is, zeker nu het zomer wordt

Dit artikel is geschreven in samenwerking met HEMA De overgang van koud naar warm weer…

3 weken ago

De bever: onze beste houthakker

De bever, ooit uitgestorven in Nederland, heeft dankzij herintroductieprogramma's zijn plek in onze natuur heroverd.…

3 weken ago