Klassieke pavlova: passievrucht-yoghurt en sesam

Met deze klassieke pavlova verras je iedereen! Hij ziet er niet alleen prachtig uit, het is ook een echte traktatie. Dit recept is geschikt voor een springvorm van 20 centimeter.

Bereidingstijd: 40 minuten ǀ Baktijd: 2 uur

Ingrediënten
Voor de meringue

3 eiwitten
mespunt zout
100 g suiker
10 druppels citroensap
100 g poedersuiker (gezeefd )
Voor room en coulis
150 g Griekse yoghurt
125 g mascarpone
2 el poedersuiker (gezeefd)
1 tl vanillearoma (of het merg van ½ vanillestokje)
1 of 2 passievruchten
Voor de harde noga en sesam
60 g suiker
30 ml water
10 g wit sesamzaad
25 g zwart sesamzaad

Bereiding klassieke pavlova met passievrucht-yoghurt en sesam
Maak de meringue (zie basisrecept Franse meringue).
Bekleed een bakplaat met bakpapier en teken hierop een cirkel van 20 cm doorsnede. Verwarm de oven voor tot 100 °C.
Verdeel de meringue over de cirkel in een 4 cm dikke laag.
Bak de meringuebodem 2 uur in de oven.
Laat hem afkoelen op een (taart)rooster.

Klop de yoghurt met de mascarpone.
Roer de poedersuiker en het vanillearoma (of merg) erdoor.
Snijd de passievrucht(en) doormidden en lepel het vruchtvlees met het sap eruit en vang dit op in een kommetje.

Verwarm de suiker met het water in een steelpan met dikke bodem op laag vuur.
Roer met een houten lepel tot de suiker is opgelost.
Haal de pan van het vuur zodra de siroop borrelt en begint te karamelliseren.
Roer het zwarte en witte sesamzaad erdoor. Roer snel.
Het mengsel moet mooi homogeen zijn.
Schenk het mengsel op een met bakpapier beklede bakplaat.
Snijd de noga in stukjes zodra hij hard is.

Verdeel het yoghurt-mascarponemengsel over de meringuebodem, maar laat een smal randje vrij.
Verdeel hierover het binnenste van de passievrucht(en).
Bestrooi de meringuetaart tot slot met de stukjes harde noga.

Op zoek naar nog meer lekkere nagerechten en taarten? Je vindt het in het boek Pavlova & Meringue van Lene Knudsen kost € 8,95, ISBN 9789461431271
Meer info: www.goodcook.nl

admin

Share
Published by
admin
Tags: dessert

Recent Posts

Waar het buitenleven naar binnen stroomt: koken met karakter

De dag begint met het geluid van vogels, dauw op het gras en het zachte…

5 dagen ago

Tulpen: alles wat je moet weten

Tulpen staan bekend als een van de symbolen van Nederland. Maar wist jij al dat…

3 weken ago

Realiseer een vol en groen gazon met deze tips

Het gazon is een plek die het hele jaar door intensief gebruikt wordt, en daarom…

3 weken ago

Duurzaam verwarmen met infrarood

Landelijk wonen is heerlijk en heeft veel charme, maar het zijn vaak oudere woningen. Die…

3 weken ago

Waarom een 4-seizoenen dekbed een slimme keuze is, zeker nu het zomer wordt

Dit artikel is geschreven in samenwerking met HEMA De overgang van koud naar warm weer…

3 weken ago

De bever: onze beste houthakker

De bever, ooit uitgestorven in Nederland, heeft dankzij herintroductieprogramma's zijn plek in onze natuur heroverd.…

3 weken ago