Kerstkoekjes ruiken heerlijk, maar dat niet alleen; ze smaken ook verrukkelijk! Dit recept voor sinaasappel-kaneel sterrenkoekjes is geschikt voor circa 100 koekjes.
Bereidingstijd: 60 minuten I Rusttijd: 2 uur I Baktijd: 10 minuten
Voor het deeg:
150 g gepelde amandelen
350 g bloem
1 ei
1 snufje zout
1 tl kaneel
180 g zachte boter
130 g suiker
2 el vanillesuiker
bloem voor het werkblad
Voor de versiering
2 el sinaasappellikeur
2-3 el sinaasappelsap
200 g poedersuiker
eventueel gekonfijte sinaasappelstukjes
Hak de amandelen fijn.
Doe ze samen met de overige ingrediënten voor het deeg in een kom en verwerk ze met de kneedhaak van de mixer tot een soepel deeg.
Kneed het deeg, indien nodig, nog een beetje met de handen.
Wikkel het deeg in folie en leg het 2 uur in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 180 graden circulatielucht.
Bekleed 1-2 bakplaten met bakpapier.
Rol het deeg in porties op een met bloem bestoven werkblad circa 5 mm dik uit. Steek de sterren uit en leg ze op de bakplaat.
Bak ze circa 10 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn.
Trek ze daarna met het bakpapier van de plaat en laat ze afkoelen.
Roer de likeur, het sinaasappelsap en de poedersuiker geleidelijk aan tot een dik glazuur.
Schep wat glazuur op ieder koekje en versier eventueel met de gekonfijte sinaasappelstukjes. Laat het glazuur drogen.
Nog meer lekkere kerstkoekjes. Klik hier voor het recept van onderstaande koekjes!
De links naar Bol.com in dit artikel zijn affiliate links.
De dag begint met het geluid van vogels, dauw op het gras en het zachte…
Tulpen staan bekend als een van de symbolen van Nederland. Maar wist jij al dat…
Het gazon is een plek die het hele jaar door intensief gebruikt wordt, en daarom…
Landelijk wonen is heerlijk en heeft veel charme, maar het zijn vaak oudere woningen. Die…
Dit artikel is geschreven in samenwerking met HEMA De overgang van koud naar warm weer…
De bever, ooit uitgestorven in Nederland, heeft dankzij herintroductieprogramma's zijn plek in onze natuur heroverd.…