Zin om creatief aan de slag te gaan? We inspireren je graag met 4 creatieve boeken waarmee je de mooiste creaties kan maken.

1. Happy Outdoor Living

Een van onze favoriete creatieve boeken is toch wel Happy Outdoor Living. Voor iedereen die leuke accessoires voor buiten wil haken ontwierp Lisanne met het Happy Handmade Living craftteam de mooiste projecten voor terras, balkon en tuin. Van kussens voor de tuinstoelen en een tafelkleed en onderzetters voor de tuintafel tot lantaarns en warme dekens voor frisse nazomeravonden. Heb je even een uurtje vrij, haak dan de snelle onderzetters of mandjes. Heb je wat meer tijd, dan kun je kiezen voor de middelgrote projecten zoals kussens en slingers. Zoek je een mooie uitdaging, ga dan aan de slag met de tipi of de hangmat. Laat je inspireren door de mooie foto’s en maak een keuze uit de vele patronen. Alle projecten worden stap voor stap beschreven met heldere teksten, tekeningen en foto’s. Op zoek naar nog meer craftinspiratie? Lisanne heeft ook haar eigen magazine Happy Handmade Living, onder andere te koop via Vipwinkel.nl.

Titel: Happy outdoor living
Auteur: Lisanne Multem
Adviesprijs: € 24,99
Aantal pagina’s: 176 pagina’s
Uitgeverij: Uitgever Forte Creatief
ISBN: 9789462502925

2. Boek Simpel leven

Als we het hebben over creatieve boeken, denk je wellicht niet meteen aan dit boek Simpel Leven. Toch weet Julia Watkins je met deze prachtig geïllustreerde gids op een creatieve manier te inspireren voor een simpel, duurzaam en afvalvrij leven. Watkins laat je zien hoe je plastic verpakkingen, schadelijke stoffen en wegwerpproducten kunt verwijderen uit je huishouden met praktische checklists, makkelijk te vervangen producten en duurzame upgrades voor je gehele huis. Aan alles is gedacht: maak bijvoorbeeld zelf appelciderazijn, drogerballen, herbruikbare hoezen, citrus-allesreiniger of verschillende kruidenmengsels. Of ga aan de slag met de recepten voor notenmelk, saladedressing of een bouillon van groenteresten. Deze gids staat vol toegankelijke projecten én recepten voor elke dag.

Anderen lezen ook:  Vogelvoederhanger maken

Titel: Simpel Leven
Auteur: Julia Watkins
Adviesprijs: €25,00
Aantal pagina’s: 240 pagina’s
Uitgeverij: Fontaine Uitgevers
ISBN: 9789059562127

3. Maak het met leer

Leren accessoires zijn leuk en eigentijds. Nog leuker wordt het natuurlijk als je zelf aan de slag gaat met het maken van deze accessoires! Ontwerpers Liza van der Stouwe en Lynn de Zwart vonden dat ook en maakten samen het boek Maak het met leer. In het boek Maak het met leer vind je 18 projecten om zelf de mooiste leren accessoires te maken, van tassen en ceintuurs tot armbanden en portemonnees. Een inleidend deel besteedt uitgebreid aandacht aan leer (oorsprong, bewerking, kopen en onderhoud) en aan de gebruikte technieken en materialen. Auteurs Liza van der Stouwe en Lynn de Zwart vormen samen het creatieve atelier Rozijntjes. Ze geven workshops en cursussen in leerbewerken en ontwerpen en maken heel veel prachtige leren accessoires. Meer informatie over het werk en de workshops van Liza & Lynn kun je vinden op www.rozijntjes.nl.

Titel: Maak het met leer
Auteur: Liza van der Stouwe & Lynn de Zwart
Adviesprijs: € 24,99
Aantal pagina’s: 191 pagina’s
Uitgeverij: Uitgever Forte Creatief
ISBN: 9789462500006

4. Boek Handmade

Creatieve boeken - Handmade

‘Haken, breien en knutselen met prachtige natuurlijke garens en materialen vind ik het fijnste wat er is’, zegt Jessica Kouwenhoven in Handmade. Ze deelt in haar boek allerlei creatieve projecten, die in de basis allemaal bestaan uit natuurlijke materialen. Met ons deelt ze haar stappenplan voor het maken van houten knoopjes en het Jessica Kouwenhoven, bekend van Studio Forest Friends, verft haar zuiver wollen garens met natuurlijke materialen zoals boomschors, dennenappels, boerenwormkruid of avocadoschillen. Hiermee krijgen haar strengen wol mooie tinten, als poederroze, mosgroen, zonniggeel en andere aardetinten. Ook snijdt ze haar eigen haak- en breinaalden uit takjes die ze vindt in het bos. Ze haakt en breit hier de mooiste sjaals, tassen, mandjes, mutsen en omslagdoeken mee. In haar boek komen alle technieken uitgebreid terug. Kijk voor meer informatie over Jessica en haar boek Handmade op Instagram @studioforestfriends.

Anderen lezen ook:  Kerstcadeautjes inpakken

Titel: Handmade
Auteur: Jessica Kouwenhoven
Adviesprijs: € 22,50
Aantal pagina’s: 160 pagina’s
Uitgeverij: Uitgever Forte Creatief
ISBN: 9789462500853

Heb je deze creatieve boeken al gelezen? Neem een abonnement op Happy Handmade Living

Happy Handmade Living is hét magazine voor de creatieve interieurliefhebber, boordevol inspiratie voor DIY projecten en tips voor creatieve musthaves.

De links in dit artikel zijn affiliate links.