Op zoek naar een origineel cadeau dat niet al te veel kost? We geven graag 5 tips voor een cadeau onder €20. Er staat voor ieder wat wils bij: van natuurliefhebber tot aan theeleuten.

1. Voor de groene weldoener

Coverfoto Bucketlist_groenere_wereld_kerstcadeau

Ken je de Bucketlist reeks al? Deze boeken staan vol met praktische tips en leuke ideeën die je ooit in je leven zou moeten hebben gedaan. In deze versie van het Bucketlist Boek geeft auteur Elise De Rijck simpele, duurzame tips voor een groenere wereld. Ze variëren van ‘koop lokaal’ tot schaf een herbruikbare drinkfles aan en gebruik natuurlijke schoonmaakmiddelen.

Verkrijgbaar in diverse boekhandels of via www.lannoo.be.  Of bestel direct via Bol.com:

2. Voor de theeleut

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Wilder Land (@wilder.land)

Houd je geliefde van thee? Dan is een leuk theepakket natuurlijk een van de meest perfecte cadeau onder €20 dat je kan geven. Stel je eigen pakket samen of koop een kant-en-klaar cadeaupakket. Met thee van Wilder Land geniet je van een heerlijke kop (kruiden)thee uit eigen land en ondersteun je de biodiversiteit.

3. Voor de schrijver of iemand die altijd alles vergeet

Paper on the rocks_notitieboek_milieuvriendelijk

Wist je dat je van steengruis papier kan maken? Anne Pleun van Eijsden bedacht een serie notitieboeken gemaakt van duurzaam steenpapier. De notitieboeken zijn voorzien van een marmer design op de kaft. Doordat de boekjes gemaakt worden van steengruis, worden er geen bomen voor gekapt en wordt er minder energie gebruikt voor de productie. Het bedrijf Paper on the Rocks van Anne Pleun investeert 5 procent van elke verkoop in herbebossing en natuurbeschermingsinitiatieven. Verkrijgbaar via www.paperontherocks.com. Of bestel direct via Bol.com:

Anderen lezen ook:  Kerstcadeautjes inpakken

4. Voor de leesliefhebber

Geef iemands favoriete magazine cadeau! Naast je vertrouwde LandIdee magazine kun je kiezen uit 12 andere titels, zoals het V’GAN Lifestyle magazine waarin je heerlijke vegan recepten ontdekt of Happy Handmade Living voor creatieve DIY-projecten. Bestel nu jouw abonnement met feestelijke korting! Geef je het abonnement cadeau? Dan stopt het automatisch.

Bekijk alle magazines via Mijntijdschrift.net.

5. Voor de natuurliefhebber

Duurzaam nestkastje

Kan je geliefde enorm genieten van vogels in de tuin? Geef dan een nestkastje cadeau. Koop je het nestkastje bij de webshop van Vivara, dan gaat een deel van de opbrengst naar natuurbeschermingsorganisaties zoals Natuurmonumenten. Het is dus eigenlijk een dubbel cadeau onder €20!

Meer inspiratie voor een cadeau onder €20

  • Verzorgingspakket
  • Gezelschapspel
  • Puzzel
  • Leesboek
  • Donatie aan een goed doel
  • Zelfgemaakt cadeau

De links in dit artikel zijn affiliate links.